Следва

Криза в брака на Барекови. Сложно е семейното положение, споделила Евгения

Pampers дарява оборудване на 19 родилни отделения в България

Инициативата на Pampers цели да осигури подходящи обстановка и оборудване в първите дни след раждането...

Лица преди 13 години

Неонатологичното отделение на СБАЛАГ „Майчин дом”, София, получи дарение за бебетата и техните майки. 14 легла за новородени, 4 маси за повиване и 4 стола за родилки, предоставени от Pampers, вече са в родилното отделение. Просто прекрасно!

Общо 19 болници в цялата страна са част от дарителската акция на Pampers. Родилните отделения в София, които получават дарение са 4, едно от които е и това в СБАЛАГ „Майчин дом”. Цялото дарение възлиза на над 200 легла, 100 стола и 50 маси, които достигат до българските родилни отделения.

Инициативата на Pampers цели да осигури подходящи обстановка и оборудване в първите дни след раждането, които помагат за по-лесната адаптация на бебетата и стимулират кърменето.

Окуражаването на кърменето от своя страна подобрява развитието на бебето и в повечето случаи намалява периода, който то прекарва в болница.



Подкрепата на процеса за по-лесно адаптиране към новата среда е дългосрочен проект, в който Pampers се грижи бебетата и техните майки да се чувстват добре от първите си дни заедно. Целта е да се осигурят оптимални условия и подходяща среда, в която майките да отглеждат новородените си деца.

Дарителската инициатива на Pampers, свързана с даренията за родилните отделения в България е част от глобалната кампания „1 опаковка = 1 ваксина” на Pampers и UNICEF.



Тя продължи три месеца, като по това време за всеки продаден пакет пелени или мокри кърпички, Pampers дарява стойността на една животоспасяваща ваксина против неонатален тетанус на UNICEF. Дарението на легла, столчета и маси за повиване е начинът, по който Pampers показва подкрепата си и към бебетата на България.

Хората от България показват изключителната си подкрепа за кампанията „1 опаковка = 1 ваксина”, закупувайки пелени и кърпички Pampers. Резултатите за събраните ваксини ще бъдат обявени съвсем скоро.


Ива Дойчинова като лице на кампанията

Градовете, чиито родилни отделения получават даренията на Pampers, са Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Хасково, Кърджали, Сливен, Добрич, Стара Загора, Русе, Пазарджик и Плевен.
 

More Лица