Следва

My Style and My life - Камелия Воче

Double Trouble - Лара Стоун VS Фрея Бея Ериксон

..........иконите на едно по-старо поколение, което днес изместват Жизел Бюндхен, Наталия Водянова, Аби Лий, Наташа Поли, Фрея Бея Ериксон, Наташа Пивоварова, Дария Уербоуи, Лара Стоун, Аня Рубик, Лили Кол, Миранда Кер, Изабели Фонтана, Фрида Густавсон, Ракел Цимерман, Карли Клос, Енико Михалик. Джорджа Мей Джагър.....

All fashion преди 13 години

Синди Крауфорд, Татяна Патиц, Хелена Кристенсън, Линда Еванджелиста, Клаудия Шифър, Наоми Кембъл, Карен Мулдер, Стефани Сиймор, Кейт Мос, Ева Херцигова, Кристи Търлингтън – все имена, които някога сме обожавали, не че сме спрели, но всичко с времето си, нали?

И дори все още да ги виждаме в кампании и по корици и мечтаем и ние да „порастваме” толкова невъзможно красиво, истината е, че това са иконите на едно по-старо поколение, което днес изместват Жизел Бюндхен, Наталия Водянова, Аби Лий, Наташа Поли, Фрея Бея Ериксон, Наташа Пивоварова, Дария Уербоуи, Лара Стоун, Аня Рубик, Лили Кол, Миранда Кер, Изабели Фонтана, Фрида Густавсон, Ракел Цимерман, Карли Клос, Енико Михалик. Джорджа Мей Джагър и т.н. списъкът е дълъг.



Но, ако все пак това лято принадлежи на един модел, това ще е 22-годишното лошо момиче от Дания Фрея Бея Ериксон. Въпреки че тя подписа с IMG преди 6 години и от тогава се радва на голям успех, купчината корици, на които се появи в последно време я изстреляха до нови върхове в кариерата й. Видяхме я на кориците на броевете пролет/лято на i-D и Numero Homme, както и на кориците на френския и британския Vogue.





Заедно с тях Фрея е част и от впечатляващ списък от рекламни кампании за есен 2010, сред които са Max Mara, Valentino, Chanel, Tom Ford Eyewear и Balenciaga.


Фрея за Balenciaga

С дългите си крака, леко прегърбена стойка и малки гърди, тя има по-скоро андрогeнно излъчване. „Първото, което виждаш, е момчето, но след това се появява нещо друго, чувствителна и нежна страна,” казва за нея фотографът Джош Олинс.


Фрея, засанета от Тери Ричардсън за Vogue Япония (август 2010)

Няма да ти изброяваме списанията и модните къщи, за които се е снимала, списъкът е много дълъг и то все от най-големи имена. Има и редица аксесоари кръстени на нея като ключа Freja Chloe и ботуша на ток на Alexander Wang.



През пролетта позира гола за сп. Purple пролет/лято 2010 пред обективите на фотографите Inez van Lamsweerde и Vinoodh Matadin в сесия, която имаше за цел да разчупи стереотипите за женска красота.


В момента е под номер 2 в models.com, а кариерата й би могла да бъде сравнена с тази на Лара Стоун (номер 1), на която отне години работа да се издигне до едно от най-експонираните лица на индустрията.




Tom Ford Campagne

Но докато Лара се превърна в лицето на по-пухкавите модели, кльощавата Фрея е всъщност лицето на всичко останало. Просто, Фрея си е Фрея и това е!




От друга страна като че ли есента изцяло ще принадлежи на жената в лицето на Лара Стоун. На преден план излиза тя, а не дрехата, както до сега.




Жената в Лара е красива, женствена и най-вече напълно реална.



Calvin Klein Jeans


Нейната закръглена фигура и характерна усмивка я разделиха от масата модели от нейното поколение и й гарантираха участие в не по-малко от 7 международни издания на Vogue и почти всичко останало под медийното слънце.


 


Лара има доста нестабилна походка на подиума, която обяснява с малките си стъпала (тя носи 38 номер) за някой, който е толкова висок. Пред френското издание на Vogue тя заяви, че не обича да се появява по ревюта и постоянно да си повтаря „Не падай! Не падай!”



Calvin Klein Jeans

Ето такава, толкова перфектно реална трябва да е жената през есен 2010. Не като Лара, тя е неземна, но поне нещо близо до нея.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.