Следва

Forbes подреди отличниците сред автомобилите

Излез навън, тренирай и се радвай на лятото

Защо да ходим в задушния фитнес, след като спокойно можем да поддържаме фигурата и добрия тонус на плажа, в планината или където прекарваме лятната си отпуска?

All About Life преди 13 години

Защо да ходим в задушния фитнес, след като спокойно можем да поддържаме фигурата и добрия тонус на плажа, в планината или където прекарваме лятната си отпуска? Най-добрата комбинация би била почивка плюс здравословна тренировка, след която ще се почувстваш наистина превъзходно.

Защо да чакаш за пътечката? По-добре я замени с няколко упражнения навън, които ще ти предложим. Те ще ти помогнат да се отпуснеш от напрежението на делника, да срещнеш нови хора и да подишаш чист въздух. Съгласна ли си? Трябва да знаеш, че тренировките сред природата могат да подобрят настроението, а не само физиката ти. Подготви се и не забравяй минералната вода с теб.

Ако имаш куче, което разхождаш пред блока, непременно смени маршрута! Пробвай в парковете или най-добре на Витоша, ако си от София или региона. Сред пътечките ще можеш да си направиш по-добра кардио тренировка, отколкото по прашните софийски улици. Преди всичко в парковете или в планината е много приятно, когато е рано и дърветата образуват нещо като покрив. Пробвай, ще ти хареса.





Вероятно през август ще си на морето, затова остави обувките на плажа и следвай една чудесна тренировка. Тичането боса по пясъка е чудесно упражнение за краката ти, а и добро предизвикателство. Неравният терен заздравява глезените и мускулите на краката, придавайки сила на долната част от тялото ти и изгаря повече калории от пътечката. Добре е да започнеш тичането върху мокър пясък и постепенно да минаваш към по-сух. Когато се измориш, потичай малко във водата или направо се гмурни. Няма по-готино нещо от това.




Мислиш ли, че докато си седнала можеш да гориш калории и то сред природата? Разбира се, че е възможно стига да си падаш по приключенията на кану-каяка. Плуването с компактната лодка заздравява както тялото, така и ума. За целта е желателно да си намериш инструктор, а ако почиваш планината още по-добре. Ето и някои основни правила на кану-каяка :

- Седни стабилно в лодката с изпънати крака. Гребането трябва да балансира тялото ти, но не се плаши – лесно е.
- Първо трябва да боравиш с греблото на сушата.
- Задължително използвай необходимите предпазни средства като каска, пояс и т.н.





Друг начин за комбинация на удоволствие със здраве е йогата. Позите й са задълбочени и ти помагат да се изчистиш както от мазнините, така и от натоварващите мисли. Спокойно можеш да заместиш йога студиото с плажа или брега на езерото. Сигурни сме, че природата ще си свърши работата и ще ти помогне да се концентрираш по-добре.

 

 

Подготвили сме ти, разбира се, и още възможности:

Харесваш Йордан Йовчев, нали? Сещаш се, лекоатлетът, който спечели всичко възможно на световно и олимпийско ниво. Е, ако го харесваш пробвай част от неговите тренировки в парка, където има катерушки, халки и всякакви подобни уреди. Съоръженията са чудесни за изгаряне на калории, изграждане на стегнато тяло и всичко това напълно безплатно и забавно.





Плажният волейбол също е прекрасен начин за здрави ръце, стегнато дупе и чудесно настроение. Все пак, това е перфектен начин да срещнеш нови приятели и да научиш нови тънкости за един от най-популярните спортове в България. Освен всичко друго, волейболът е много завладяващ и спокойно може да тичаш и скачаш цял час без дори да забележиш.

Ако обичаш танците, замести студиото с плажната дискотека или бар. Лятото е перфектното време да оставиш задръжките си в София и да покажеш какво можеш на дансинга.
Като заговорихме за морето ще ти предложим още един интересен спорт. Знаем, че тренировките по плуване са изморителни и скучни, а и не искаш гърба ти да е като на Майкъл Фелпс, нали? Заместител на иначе полезното плуване е водната аеробика. Това е нов и модерен спорт, напълно подходящ за сезона, изисква малко движения и е много ефективен.

Между другото, спомняш ли си ролер манията през 90-те? Сега й казват Ролер Йога и е много актуална отвъд океана. Тя комбинира естествен ритъм на долната част на тялото, което поддържа краката и глезените. Ролерите са много секси, а и съчетани с някои йога упражнения стават и доста ефективни за добро настроение и здраво тяло.




На последно място, но не и по значение е колоезденето. Ако имаш велосипед добре е да го използваш, защото той е чудесен начин да се освободиш от стреса и излишните килца. Можеш да го караш в парка по залез или из спокойните улички (все пак всички са на море и София е празна). Важно е да бъдеш редовна и до месец ще видиш резултат.

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.