Следва

Цветна Escada Sport

Мъжът на Versace за есен/зима 2010-11

Представете си рок енд рол стила на Versace пренесен в кибер-пънк вселената на култовия филм на Стивън Лисбергер – „Трон”. Този Versace мъж е непоправим...

Fashion преди 13 години

Представете си рок енд рол стила на Versace пренесен в кибер-пънк вселената на култовия филм на Стивън Лисбергер – „Трон”. Този Versace мъж е непоправим, свободолюбив човек, който населява един динамичен свят от бъдещето. В неговата антиавторитарна среда, красотата е свързана с модерното и произлиза от технологиите наситени със здрава доза бунтарски пънк стил.


Цветната палитра е категорично нощна – черно, бронз, морскосиньо с нюнси на лилаво и тюркоаз. Принтовете са вдъхновени от научната фантастика чрез реинтерпретация на астрални знаци, спектърни пречупвания и лазерни стрелки.

Силуетът е изчистен и напълно обгръщащ тялото. Якетата стоят като втора кожа, а кожените панталони сякаш са нарисувани върху краката. Тесните топове от жарсе подчертават кунтурите на тялото. Направени са с метална нишка, с много орнаменти или накъсан ефект.

Платовете са произведени по иновативна технология с цел повече комфорт на тялото. Костюмите представляват абстрактен дизайн, изпълнен в метални нишки; вълната, използвана за палтата, е обработена с полиуретанов филм, за да се постигне огледален ефект; кожата с косъм е потопена в специално багрило, за да прилича на сребърно фолио. Луминисцентно фибростъкло изтъква тебеширените райета, създавайки проблясъци на светлина, които добавят допълнителен блясък на материята.



„Хирургическа прецизност” така най-добре може да се опише вида на двуредовите сака, шлиферите и на палтата.

Блейзърите са с тесни ръкави и добре очертани рамене. От външната страна на моделите са зашити пенсове – диагонално или вертикално разположени, издължаващи тялото.

Панталоните са прави, тесни и удобни. Кожата е специално обработена и е комбинирана с микро-вериги, жарсе и метални плочки.

Високи ботуши с катарами, с много сгъвки, без връзки и закопчалки – всички споделят общ характер повлиян от класическите гумени модели, но този път изцяло от кожа.

Колекцията чанти включва модели от лачена кожа с дълга презрамка, раница с метални елементи и малки сакове от сребърна кожа с косъм.

Аксесоарите включват очила с аеродинамична форма, ръкавици с метални плочки, бижута в силно изразен рок енд рол, бед бой стил.
 

More Fashion