Следва

Зодия огън

ТЕНДЕНЦИИТЕ пролет/лято 2014: АРТ ПРИНТОВЕ

Първата ни ключова думичка за тренди пролет е ПРИНТ. Но това е твърде обширно понятие в последните години, в...

All fashion преди 10 години

Първата ни ключова думичка за тренди пролет е ПРИНТ. Но това е твърде обширно понятие в последните години, в които сме се нагледали на какви ли не чудеса от храброст по подиумите. Цветята си имат запазено място всеки сезон, геометричните игри също набират сила, но сега ще отделим по-специално внимание на новия член в семейството, а именно АРТ ПРИНТА.

Без значение дали е под формата на реалистична фотографска репродукция, илюстрация с поп арт нюанс или крайна цветова абстракция, свързващото звено на тенденцията е пряката й връзка с изкуството.


Chanel


Givenchy, Alexander McQueen


Celine


Jil Sander

Съвсем естествено всичко тръгва от големите имена в индустрията. Chanel, Givenchy и Alexander McQueen демонстрират растерно цветовете на палитрата си под формата на повтарящи се геометрични фигури. От Celine и Jil Sander действат доста абстрактно, като при първите шарките са нанесени едро и със замах, а вторите залагат на дребни детайли в ярки цветове.


JC de Castelbajac


Antonio Marras


Christopher Kane


Cushnie et ochs

Наивните, силно стилизирани илюстрации на JC de Castelbajac, Antonio Marras, Christopher Kane и Cushnie et ochs носят толкова настроение и свобода.


Andrew GN


Prada


Mary Katrantzou


Versace


Paule Ka

Ярки вариации на поп арт течението красят моделите на Andrew GN, Prada и Mary Katrantzou, а лирични, разфокусирани нюанси се преливат в творенията на Versace и Paule Ka.


Preen


Kenzo

Геометрична експлозия от багри ни хвърля Preen by Thornton Bregazzi, а от Kenzo се придържат към едноцветни, линеарни импресии.

Като цяло разнообразието от принтове е повече от задоволително и сме сигурни, че всеки ще открие своя обект на изкуството, в зависимост от артистичните си предпочитания. Но трябва да имаме в предвид едно – когато се пременим в толкова ярка и забележителна дреха, то задължително я оставяме да се вихри в соло изпълнение.


Christian Dior


Mara Hoffman


Giorgio Armani


Giles


Vivienne Westwood
 

More All fashion