Следва

Азис луд по футболисти от Бургас

Любен Дилов-син е новият главен редактор на L’Europeo

Журналистът Любен Дилов-син е новият главен редактор на българското издание на легендарното италианско списание L’Europeo...

Лица преди 13 години

Журналистът Любен Дилов-син е новият главен редактор на българското издание на легендарното италианско списание L’Europeo.

След най-разнообразните участия тук-таме в реалити формати, журита и редакторски екипи, Дилов сменя амплоато на политик и общественик и отново се завръща в тежката журналистика.

Списание L’Europeo се оказа най-голямото изкушение за човека, намесен из основи на „Ку-ку”, „Каналето”, „Хъшове” и „Шоуто на Слави”,  движение "Гергьовден" и още активности, който от пет години е и съиздател на вестник „Новинар”.

Дилов е бивш депутат, автор е на книгите „Неспасяемият език, детството на идиота”, „Седнал във въздуха”, „Слави Трифонов за стърчането”, „Усмихни се, България” „Хуйку, български антинародни приказки” и „Циганите на Сатурн”. Има десетки сценарии за игрално кино и телевизия.

Откривател и редактор е на много млади литератори, но твърди, че най-доброто му произведение са трите му деца. Страстен пушач, страстен водолаз, страстен опонент...



Изобщо човек, който със страст компенсира запазената марка на публичния си образ – говорните си дефекти, забележимо oвладени след срещите му с логопед в последните години.

Дилов-син поема поста от Калина Андролова, която е подала оставка преди около месец.

Кого и с какъв аргумент ще привлече в екипа си новият главен редактор предстои да научим скоро. Двумесечното издание е с огромен авторитет в цяла Европа, намира добър прием и тук и очакванията към съдържанието му са големи. Припомняме, че коричната цена на L'Europeo на българския пазар е 8 лева.

Към издателска къща на L'Europeo - QM, принадлежат още списанията Amica и Max, които от доста време имат проблеми с тиражите, както и специализираното архитектурно издание Abitare, което е с ограничена аудитория поради специфичното естество на съдържанието си.

 

More Лица