Следва

Интерпретации на основата – рокля, панталон и палто

Завръщането на закръглените дупета

Когато се обърнем назад и погледнем към историята на модата от последните двадесет, дори тридесет години...

Fashion преди 13 години

Когато се обърнем назад и погледнем към историята на модата от последните двадесет, дори тридесет години можем да направим едно грубо разделение в естетиката и разбиранията за женските форми.

В годините до 1993 г. модата, киното, та дори и музиката са доминирани от стереотипа за фаталната жена с безбожно дълги бедра и пищна фигура, изграден от супермодели като Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Кристи Търлингтън, и др.

Тогава обаче, в началото на 90-те, се появява една не много висока, но изключително тънка Кейт Мос.

Със своя извънземен поглед и вид на неоправено легло, тя се превръща в звездата на Calvin Klein Underwear и с това маркира нова ера в модната естетика. “Waif” - имиджът залива списания, сесии и подиуми от Париж до Токио и е емблема на цяло едно поколение модели.

Със залеза на хилядолетието обаче има нов обрат в разбиранията за това как трябва да изглежда жената на 21-ви век.



Лица като Дженифър Лопез и Бионсе, със своите дащни форми разбиха стереотипа за перфектната фигура.

И докато през последните години влиянието на хероиновия шик все още напомняше за себе си, то това лято бяхме свидетели на истински ренесанс на пищните форми.


Кристъл Рен за Elle Канада

Дупетата бяха на показ във всички модни столици и като че ли се превърнаха в тенденцията на сезона.

Дали бе заради завръщането на много късо изрязаните панталонки или пък заради новооткритото самочувствие на младите жени по целия свят, няма как да разберем.

Дали модата на закръглените дупета ще се преобрази в новата естетика или до другото лято напълно ще сме забравили за нея, само времето ще покаже.

Едно обаче е сигурно - смелостта на толкова прекрасни дами да покажат природните си богатства, буди истинско възхищение.



Стийт стайл фотографи документираха този феноменен по всички точки на планетата и за пореден път се заговори за красотата и сиянието на здравето.

Съпътстващата я аура на самоувереност и решителност е само един хубав бонус.

More Fashion