Следва

Кейт Мос и Topshop се разделиха

Интерпретации на основата – рокля, панталон и палто

Роклята и панталонът са най-често използваната основа за всеки аутфит – тези неща, с които започваме и след това...

Fashion преди 13 години


Роклята и панталонът са най-често използваната основа за всеки аутфит – тези неща, с които започваме и след това спрямо тях градим всичко останало.

Този сезон редом до тях на преден план излиза и палтото, което също ще привлича не по-малко погледи. Толкова, че през януари ще ни се иска да сме по-често навън или в някое хладно помещение и да показваме гордо палтото си, отколкото пред камина в мек пуловер и с чаша вино в ръка.

Затова ще обърнем по-специално внимание на тези три основни елемента на есенния ти гардероб и техните дизайнерски интерпретации.



Giles, Prada, Paul Smith, Yohji Yamamoto

Започваме с роклята, която на есен ще бъде сред най-предпочитаните ти дрехи.

Вече ти обърнахме внимание на тенденцията към открояваща се женственост, а нищо не я подчертава така, както една красива рокля.

През студените месеци имаш две опции за нея. Единият вариант е да я избереш в стил 50-те - с дължина под коляното, присвита точно на талията и с много обемна долна част. Така ни я показаха Prada, Louis Vuitton, Giles, Marc by Marc Jacobs, Paul Smith. Цветът често не е един, комбинират се тъмни нюанси в каре и други шарки.


Martin Grant, Jason Wu, Burberry Prorsum, Maison Martin Margiela

Другият ти вариант е да е дълга малко над коляното с кройка по тялото, което също е страшно секси.

Има и трета опция, малко по-леко застъпена като тенденция, но все така прекрасна и това в дългата права рокля, която дори се влачи по земята. В тези случаи роклята е едноцветна и се простира от черно до златисто.


Akris, Maison Martin Margiela, Michael Kors, Ohne Titel

При панталоните се завръща чарлстонът и то с пълна сила. На власт е панталонът с ръб, като той може да бъде с прави, разкроени от бедрото надолу или пък стесняващи се крачоли.

И тесните като клин модели остават, но са по-дълги и развлечени около глезените. Цветовете са предимно сиво и черно, но и червеното, горчина, а и ярките като синьо и оранжево не отсъстват.


Bottega Veneta, Burberry Prorsum, Givenchy, Maison Martin Margiela

Колкото до палтото – тук е прекрасно. Предлагат ти се както възможността да носиш прекрасно палто с косъм (без значение от дължината) предимно в черно и кафяво, така и класическо вълнено с права изчистена линия в черно, сиво, цвят camel или наситено червено, емблема за колекцията на Maison Martin Margiela.

И въпреки това винаги помни една от любимите ни максими, изречена от покойния Джани Версаче: “Не се увличай по тенденциите. Не позволявай на модата да те притежава, а сам реши, кой искаш да бъдеш, какво искаш да изразиш с начина, по който се обличаш, и по който живееш.”
 

More Fashion