Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Ню Йорк, обичаме те! Какво харесахме в първите три дни на най-очакваната модна седмица

Дългоочакваната модна седмица в Ню Йорк даде началото на цялата септемврийска програма от дизайнерски...

All fashion преди 13 години

Дългоочакваната модна седмица в Ню Йорк даде началото на цялата септемврийска програма от дизайнерски спектакли и много приятно ни изненада, за разлика от преди година!

Защото няма и помен от кризата, дизайнерите не са обладани от идеята да си "спасяват кожата", минимализмът е отправна точка в колекциите им, прозрачните материи са навсякъде, както и бялото, бялото и пак бялото.

Неутралните цветове пък са по-романтични от всякога, а нежните ненатрапчиви принтове са на особена почит. И изключението – поп-арт цветове и микисране на невъзможни принтове също са от любимците на пролетта!

Модната концепция на нюйорксите дизайнери е категорична – тази пролет сме освободени и ще показваме любовта си към женските форми, които винаги ни вдъхновяват!

Ню Йорк, и ние те обичаме!

Първите два дни на най-дългата модна седмица вече заковаха тенденциите на новата пролет, а най-хубавото тепърва предстои.

Сега в кратък анонс ти представяме най-силните акценти от 9, 10 и 11 септември:

Alexander Wang



Серия от бели визии с деконструктивни форми показа любимецът на нюйоркчани Алекзандър Уанг. Положителният ефект на чистите цветове във футуристичните му видения гарантира на свръх талантливото момче успеха на последната му колекция.

Простота, женственост и белота до мозъка на костите, включително и акценти в косата. Като на реклама за прах за пране! И никакво черно! После, логично, бялото се сля с неутрални земни цветове и пастелни тонове.

Обожаваме плетените жилетки, дълги до коляното, пуловерите в резида, но нямаме нищо против да опитаме и от трикотажните якета без ръкави, т. е пак от спортния шик, характерен за Уонг от пролетната колекция на 2010.
И, разбира се, ботите с връзки в цвят камила.

ADAM




Tворческият директор на Oscar de la Renta Adam Lippes е обърнал голямо внимание на жената и нейните специфични форми.

Колекцията сякаш е устроена за дами във всички възможни размери, заради красивата линия на панталоните, високата талия, широките поли и сака – свобода от раменете до пръстите на краката.

Земните цветове и бялото върху красивите копринени рокли прибавят още разкош в колекцията на ADAM.

Моделите не са впечатляваща, но пък колекцията е доста романтична.

Харесахме най-много белите рокли от шифон, които падат свободно от кръста надолу, както и кожената интерпретация на лятната разкроена рокля в керемиден цвят.

BCBG Max Azria




От първата до последната рокля BCBG Max Azria е спазил линията на автентичната женственост - простота в детайлите, свободни кройки, прозрачни материи, неутрални цветове.

Разбира се, тенденциозното бяло пак е начело, но после плавно преминава в пясъчно, изчезва в романтичния сексапил на мини рокли във фуксия, и стига до истинската класика – черната дантела в удивителните дълги рокли.

Нежните принтове са едно от прелестните пролетни творения в колекцията на лейбъла и също ги чакаме с нетърпение.

Costello Tagliapietra



Robert Tagliapietra и Jeffrey Costello са решили да спестят всякакви неудобства на модерната жена. Освен че почти няма аксесоари, колекцията на дуото е минимализирана и в цветове и в конструкциите.

А красивите драперии, полите и роклите тип молив, както и сексапила на голите рамене(или само едното) заслужават всичкото женско внимание.

Doo.Ri




Doo-Ri избира традиционните бяло, беж и слонова кост, но им добавя малко от освежаващия ефект на ментовия бонбон и енергийния заряд на маслените цветове.

Неутралното при Doo.Ri обаче компенсира липсатa на яркост с красивите линии, драпериите по роклите и нежния принт. Обожаваме плисираните мини рокли без презрамки, но имаме едно наум как трябва да изглеждат краката ни, за да си ги позволим.

Jason Wu



Много поетична колекция. Тенденциите са към прозрачно, но в бизнес шик, може би повлиян от Първата дама на САЩ Мишел Обама, която първа се показа в рокля на младока.

Талантът на Джейсън е безспорен и за разлика от силно минималистичните колекции на останалите дизайнери в Ню Йорк, той залага на усложнени конструкции, принтове на ярки цветя и силно присъствие на аксесоарите като цветя върху яките, малки и големи чанти в ръка, тюрбанът към всяка вечерна рокля.

Jil Stuart



Романтичните модели на Jil Stuart следват тенденциите от 50-те – slim fit панталони и разкроени поли и рокли. Но разкошните женствени модели на Jil Stuart имат много други предимства, които забелязахме отдалеч – леки естествени материи, удобни къси панаталони, нежни принтове и любимото ни черно и бяло райе.

Peter Som



Ето го и поп-арт изключението от тенденцията на неутралните цветове – т.е първото изключение. Защото в Ню Йорк има много такива.

Седемдесеттарските мини полички и супер високите платформи са най-силно забележими като тенденция, но са само малка част от идеята на Питър Сом, който смята, че модата е празни, който трябва да се чества подобаващо.

Цветовете са прекалено ярки, черното е просто акцент, а бялото изглежда чисто и прелестно в малкия му копринен вариант на рокля в стил Valentino.

Истинската страст на Peter Som в тази колеция обаче е миксирането на принтовете, но чакай да видиш какво са ти подготвили Philosophy di Alberta Ferreti и ще разбереш буквално какво означава явлението "миксиране".

Philosophy di Alberta Ferreti



След поредица от неутрални цветове и семпли конструкции, от тази цветна експлозия свят да ти се завие.

Вдъхновението е явно – китайската коприна с нейните живописни принтове, свръх ярки цветове и нежни, ама много нежни силуети. Експресията е в стил Гоген, а с мотиви от произведенията на френския художник е покрит и пода в залата на шоуто.

Но с принтовете не се изчерпва силата на колекцията на Philosophy di Alberta Ferreti. Някои елементи като домашната пижама също са на пиедестал, но цялото това цунами от цветове никак не изглежда натрапчив, даже бихме пробвали някои от комбинациите, например тази с тренча и панталона, тип любимата ми пижама.

Rag&Bone



David Neville и Marcus Wainwright са в апогея си. Супер успешен сезон им предсказват модистите с тази колекция.

Шоуто, традиционно явно за Ню Йорк, започна в чисто бели визии, които включваха класически сака и футурустични панталони, както и бюстиета с колани и ластични ленти. Футурзизмът се изразява и в матализираните поли и сака.

Принтовете и разкошните дълги и къси прозрачни поли със сигурност обаче си спечелиха женско внимание за догодина, защото това ще се превърне в една от най-силните тенденции на пролетта.

За щастие Ню Йорк продължава, затова утре ще можеш да се порадваш на още подробности за последните ревюта от Седмицата на модата в най-голямата модна столица, която стартира шумно на 9 и ще завърши със същия успех на 16 септември!

После сме в Лондон, който пък ще следим от първия ред, така че чакай новини!
 

More All fashion