Следва

Лейбъл за закръглени дами не бе допуснат до седмицата на модата в Милано

My Style: Орлин Горанов. Правилата на истинския джентълмен

Орлин Горанов притежава неподправения стил на истински джентълмен, който вярва в непреходността на...

Fashion преди 13 години

Фишу, чаровна усмивка и един от най-емблематичните гласове на българската естрадна музика.

Орлин Горанов притежава неподправения стил на истински джентълмен, който вярва в непреходността на класическата елегантност.

Тази седмица, тематично модна, решихме да си поговорим с любимеца на българската публика за неговото лично усещане за стил и за това как един модерен мъж запазва своята индивидуалност.

V. S. Какъв е стилът на Орлин Горанов в ежедневието?
О. Г.
Спортно-елегантен, но също така и транзитивен. Една хубава риза и стилни дънки са истинска класика на ежедневието. Вечер или за някое по-важно събитие, хвърлям едно сако отгоре, слагам елегантна кърпа в джоба и воала!

V. S. Кърпичката в джоба е един от гвоздеите в личния ви стил. Каква е историята на тази, с която сте в момента?
О. Г.
Купих я на летището в Англия. Ако не се лъжа, е Valentino. Беше отдавна, пък и често пазарувам, когато съм на път и рядко помня кое от къде е. Винаги различна държава, различно летище...



V. S. Различна кърпичка...
О. Г.
Ха-ха, разбира се!

V. S. Как подхождате към аксесоарите?
О. Г.
При тях си има установени правила и аз се придържам към тях. Когато изнасям концерт и съм с фрак, папийонката е задължителна. Във всички други случаи залагам на красива вратовръзка или фишу.



V. S. Винаги ли съчетавате обувките с колана?
О. Г.
Да, винаги. В това отношение съм доста консервативен. С обувките, с които съм в момента, извадих голям късмет. Те са от Швейцария, нямат марка и са от един незнаен магазин. Бяха единствени и се оказаха моят размер. Те ме избраха, не аз. От мен се изискваше само да им намеря подходящ колан.

V. S. Как избирате часовника си?
О. Г.
Почти всичките ми часовници, които не са много на брой така или иначе, са подарък. Имат сантиментална стойност и си ги пазя. Гледам да ги съчетавам с облеклото, разбира се, но не е задължително.

V. S. Имате ли личен шивач?
О. Г.
Имам, да. Много симпатични съседи, които държат химическото чистене в нашия квартал. Винаги когато костюмите ми имат нужда от някаква корекция, те са насреща. Практично е. Когато съм в Америка обаче и си намеря прекрасен костюм на BOSS за 200 вместо за 2000 долара, който ми седи почти идеално - защо да не си го взема. Нося го след това за лека корекция и готово.

V. S. На кои марки се доверявате безрезервно?
О. Г.
Не бих казал, че се водя по марки. За мен е важно дрехата да стои добре, да е качествена. Но е истина, че човек не може да сгреши с костюм на Armani.

V. S. Имате ли любим сценичен костюм?
О. Г.
През ’83 или ’84 с Криси (Кристина Димитрова - бел.ред.) намерихме едни страшни, кожени черно-бели костюми. Раирани, българска качествена изработка - бяха изключително ефектни. Вярвах, че ми носи късмет и има сантиментална стойност. Всичките ми сценични костюми са на вилата, при майка ми.

V. S. На кого се доверявате обаче що се отнася до стила и визията ви?
О. Г.
На съпругата и дъщеря ми. В онези години нямаше така наречените имидж-мейкъри. Сами си избирахме всичко и често сме грешили, това си е факт, но пък то си е част от израстването като артист. Важно е да познаваш индивидуалността си и как искаш да се представиш на публиката. Костюмите и визията са само малка част от цялата магия. Излъчването, сценичното поведение - това са нещата, които правят спектакъла. Затова и мнението на близките ми хора е важно за мен, тъй като те ме познават най-добре.

V. S. Следвате ли тенденции?
О. Г.
Рядко, залагам на класиката. Костюмът, ризата, вратовръзката - тези елементи са вечни, а тенденциите твърде преходни.

V. S. Кой е Вашият аромат?
О. Г.
Имам няколко и ги сменям според настроението. Сега например съм с Paco Rabbane. За вечерта, може и малко по-тежки аромати като Allure на Dior. Навремето истински хит беше Yatagan. Обливали сме се с него, а той беше силен парфюм. Страшна работа!



V. S. Суетен ли е българският мъж, според Вас?
О. Г.
Не смятам, че е суетен. Според мен, той вече може да си позволи да бъде такъв, какъвто иска да бъде в очите на хората. Както едно момче на 25, елегантно и образовано, може да си позволи да е с костюм всеки ден и да си придава вид на сериозност, то един зрял мъж на 45-50 може да изглежда като истински плейбой.
И няма нищо лошо в това. Човек трябва да има свободата да избира собствения си стил и да не се лишава от това, което иска и го кара да се чувства добре.

V. S. Имате ли си сутрешен ритуал и в какво действие се изразява той?
О. Г.
Задължително лека гимнастика за тонус и здраве. Следва чаша чай с мед и съм готов да започна своя ден. С годините човек научава как да се грижи за себе си и какво го заражда. Моите дни са изпълнени с много работа и аз разчитам на това.

V. S. В този ред на мисли, планувате ли с Мариана Попова нова песен?
О. Г.
Засега не, но кой знае. Хубавите неща стават от само себе си и съм сигурен, че нашето партньорство ще продължи и за в бъдеще. Последната ни песен пожъна голям успех, а има и испанска версия, която все още не се е завъртяла. Времето ще покаже.
 

More Fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.