Следва

Колие или нещо още по-хубаво

Началото на края. Париж. Ден първи

Надяваме, че най-доброто наистина предстои да бъде видяно близките дни...

All fashion преди 13 години

Последната голяма модна седмица започна и ни обзеха смесени чувства. Модните седмица вече започнаха да натежават, но началото на края винаги носи лека тъга по отминаващото.

От друга стана се надяваме, че най-доброто наистина предстои да бъде видяно близките дни в Париж и първият от тях започна доста обещаващо.

Anne Valerie Hash


Зад сцената дизайнерът Anne Valerie Hash обясни, че е искала да колекцията и да пресъздава онзи розовеникав блясък, който имаме, когато сме влюбени.

Тя ни показа свежа и женствена колекция в светли и меки тонове. Но на нова на лекотата, която внасяха цветовете, фокусът беше върху начина на ушиване на дрехите. Заострени панталони с навити крачоли с кръстосан или двоен колан. Като цяло експериментите са малко, но сполучливи, като ризата с килнато настрана V-образно деколте и асиметчини подгъви.

Carven



„Буржоа, но с гадна страна,” така дизайнерът Гийом Енри описва колекцията си. Това е третата колекция на лейбъла след като той го съживи преди време. Историята на Carven датира от средата на миналия век, когато основателката му е била един от първите котюриери, които влагат удобни спортни нотки в дрехите си.

Колекцията е прекрасна, момичешка с женствени нотки, сладка и шик. Харесахме пейзажните принтове по дрехите, топът без предница с подаващ се кашмирен сутиен в цвят camel и направо се влюбихме в пола-панталона.

Dries van Noten



Както отбелязва Скот Шуман, най-хубавото на тази колекция е, че не е необходимо да чакаш до следващата пролет, за да се обличаш така. В нея се преплитат мъжкият и дамският гардероб в цветове поглъщащи и отразяващи светлината.

Мъжкото сако и мъжката риза се носят с широки панталони с ръб или клинове с пайети. Тренчовете преливат от мръсно бяло до оранжево, циклама и лавандула. По роклите, панталони и топове поникват цветя в неонови нюанси, а обувките са велурени на висок ток в меко оранжево, лавандула и горчица. Нежните линии се подсилват и от коприна и прозрачни материи.

Rochas



Колекция, която предизвиква доста колебания. От една страна визиите девойка-от-Алпите леко озадачават, но от друга цветовете са толкова наситени, че за момент забравяш дрехата и все пак накрая у теб остава само романтичното усещане особено, ако е включен и флорален принт.

Не харесахме аутфитите подобни на пижама, но това се компенсира от прекрасните дълги копринени и прозрачни рокли във втората половина на колекцията.

Gareth Pugh

Пролетната колекция на лейбъла показа нещо по-меко, но все така омагьосващо. Въпреки че винаги са се стремели да избягат от етикета на научната фантастика, който често слагат  към дрехите им, отново видяхме доста футуристични модели, наподобяващи броня от следващото хилядолетие.

Всъщност каквото и да кажем няма да е достатъчно, затова ти предлагаме да се насладиш на 11-те минути съвършенство, събрани във видеото към колекцията.
Моделът е Кристен МакМенами.

 

More All fashion