Следва

Париж в цветове и минимализъм. Ден четвърти

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

А като се сетим само колко харесваме Ракел...Но тук определено нещата не стоят добре. И под нещата визираме...

All fashion преди 13 години

Raquel Zimmermann за Purple Fashion #14 Fall/Winter 2010

А като се сетим само колко харесваме Ракел...Но тук определено нещата не стоят добре. И под нещата визираме самата нея. Позите, изражението, тялото.

Разбираемо е, заради самото издание, в което е публикувано, но все пак, ако ще се прави изкуство, то нека да има поне малко естетика и в провокацията. Поне така мислим ние.

Хайди Клум обяви, че се отказва от статута си на „ангел”



Преди седмица Хайди Клум обяви пред медиите, че повече няма да дефилира на подиумa за шоуто за Victoria’s Secret на 10-и ноември. След 13-годишна кариера на „ангел” тя се отказва от подиума и оставя ролята на последователките си.

Така официалните „ангели” на Victoria’s Secret остават 4 – Алесандра Амброзио, Адриана Лима, Дутцен Крьоз и Миранда Кер. Последните две обаче в момента са бременни. Което понижава бройката на „ангелите” до две. Но определено Хайди ще ни липсва.

Кармен Кас посегна на косата си



Хубавата Кармен с дългите, прави светли коси и силен поглед. Е, погледът остава, но казваме "Чао" на косата.

Преди няколко дни в Париж, Кармен се появи с нова прическа – къса, дори мъжка подстрижка в тъмен цвят. Хубава е отново, но досега никой не е отрекъл, че прическата я състарява. А всички знаем, че Кармен не е сред най-младите модели, все пак.

Корицата на Elle Бразилия октомври 2010



А беше време, когато Elle снимаха супермоделите си без грим и без фотошоп. Някъде в миналото е останало, си помислихме при вида този кадър. Aline Weber изглежда по-скоро като компютърно генерирана, отколкото като снимана. Жалко.

Противоречива критика претърпя шоуто на Balmain



Balmain SS 2011; Balmain FW 2010; Balmain SS 2010

Kолекцията пролет-лято 2011 на Кристоф Декарнен раздели зрители и критици на два крайно различни лагера. След като прочетохме мненията на Cathy Horyn, Sarah Mower, Suzy Menkes и WWD, които са едни от най значимите мнения в света на модата изобщо, ударихме чертата, както се казва, а общият извод бе такъв:

Г-н Декарнен е единсвен и неповторим, но не може ли модните му вдъхновения също да не се повтарят? Дрехите страхотно подчертават перфектните тела на моделите и стоят адски секси, но от друга страна пънкът вече е клише и то голямо.

Но Balmain е един от най-скъпите лейбъли, с цена за обикновена жилетка около $450, което прави идеята за яке с безопасни игли, закопчавани наръка и не в haute couture колекция, по-скоро шега и дори не много умна. Чудно е дали манията по Balmain все още е толкова силна, че да накара клиентите им дават толкова много пари, колкото якето с кристали и метални шипове ще струва само заради етикета му.


 

More All fashion