Следва

Асен Блатечки чака ролята на живота си

Роман Полански пуснат от ареста, посещава изложба

Носителят на „Оскар” беше специален гост по време на изложба в Париж, на която Полански беше много развълнуван и радостен...

Лица преди 13 години

Популярният френски режисьор с полски и еврейски корени Роман Полански се появи за пръв път на публично място, след като беше освободен от домашен арест.

Носителят на „Оскар” беше специален гост по време на изложба в Париж, на която Полански беше много развълнуван и радостен. Повод за доброто настроение на именитият режисьор беше факта, че е на свобода и сред добри хора.

Проблемите за Полански започват през 1977 г., когато признава, че е изнасилил 13-годишната Саманта Гейли. След близо 50 дневният му арест, Роман е вкаран в психиатрична клиника, но преди оповестяването на присъдата, бъдещото велико име в режисурата се укрива в Европа. Миналата година обаче, Полански беше задържан в Швейцария по молба на американското правителство по обвинение за педофилия.

В крайна сметка, жертвата на сексуалното посегателство прости публично на Полански, но властите в САЩ все още не са се отказали да съдят французина.
 

More from View Sofia

More Лица