Следва

Пчелен, билков, боров... БИО мед

Стилът на американските телевизионни водещи

Продуценти милиардери, журналисти, артисти, модели и модни икони, американските телевизионни водещи до...

All About Life преди 13 години

Продуценти милиардери, журналисти, артисти, модели и модни икони, американските телевизионни водещи до един са очарователни на екран и с неугасващо чувство за хумор. Освен това са емоционални, но безпощадни и готови на всичко, когато става дума за рейтинг.

В родината на ток шоуто да попаднеш под обсега на някой телевизионен хищник като Лари Кинг, Джей Лено или Опра Уинфри е въпрос на имидж.

Ако трябва да ги сравним със западноевропейските им колеги, американските телевизионни водещи се отличават основно по това, че държат на умерения блясък, който да не дразни аудиторията с излишна показност, на обувките и и на убийствено красивите крака, независимо какво има нагоре (с едно-две изключения).

Прическите не спазват дистанция от тези на обикновения американец – жените се стараят да изглеждат естествени, разбира се, със гигантската подкрепа на много лак за коса и цял отбор величия във фризьорското майсторство.

И мъжките и дамските екранни звезди имат безупречна стойка, съвършено обиграни маниери, а остроумието е критерий номер едно за добър водещ. С една думa – професионалисти – такива, каквито бихме гледали с удоволствие и днес, и утре, и след 20 години.

Как изглеждат телевизионните звезди отвъд океана от нашите екрани, се постарахме да разберем чрез стилистичен разбор на някои от най-емблематичните водещи.

Реджис и Кели (Regis Philbin and Kelly Ripa)



Господин „Стани богат” (Who wants to be a milioner”) и младата му партньорка Кели Рипа са икони в комедийното шоу. Той е спретнат зрял американски мъж, с емблематични червени, но посребрени коси и непоносими вратовръзки, за нея обаче се грижи сериозен екип от гримьори, стилисти и фризьори.
В предаването на странната, но симпатична двойка (много ни напомнят на татко и любимата му дъщеря) ”, Live! with Regis and Kelly, хуморът и импровизираните скечове за начина на живота на звездите са умели и успяват да разсмеят стотици хиляди американци.
Като два пъти по-млада, Кели е винаги под прицела на критиците в стилистично отношение. Никога няма да я видиш на равни обувки, токът като че ли е емблема на американската жена, прическата е елегантна, гримът поносим, а краката – едни от най-красивите в ефир.

Опра Уинфри (Oprah)



Пред Опра и Боговете мълчат. На жената телевизия и на най-откровеното и емоционално присъствие на екран вече 25 години, трябва да й се признаят много заслуги, но ако трябва да обърнем внимание само на стила, ще кажем – професионално. Всеки тоалет на Опра е внимателно подбран според този на госта. На Гранд дамата на Чикаго почит й засвидетелства и Барак Обама, жалко, че шоуто приключва догодина.

Раян Сийкрест (Ryan Seacrest)



Гуруто на музикалните шоута, водещ и на прочутото American Idol е „готиният пич” на екрана в очите на всяка подрастваща тийнейджърка. Прототипът на Иван и Андрей в Music Idol (ако ги сравниш, ще видиш лека прилика в стилистично отношение) му признаваме чара и младежкото излъчване, дори в строгия елегантен костюм. Красавец, артист, голяма усмивка – Раян е безупречен на сцената.

Ан Къри (Ann Curry)



Журналистката Ана Къри води новините в сутрешнния блог на NBC Today. Стилът й е семпъл, типично за новинарите, но винаги с перфектен грим и прическа, които наблягат на красивите й очи и устни. Българският й вариант, според нас, е най-красивата родна звезда за 2009 – Даниела Тренчева.

Кейти Корик (Katie Couric)



Американската журналиста Кейти Корик ни впечатли с безупречния си външен вид.



Гардеробът е твърде опростен, но ни харесва защото целият фокус пада върху хубавите й руси коси, белите зъби и правилната позиция на тялото. Кейти Корик е гордостта на CBS.

Конан О’ Браян (Conan O'Brien) е емблема в комедийното ток шоу.



В момента води вечерно предаване по TBS и е един от най-популярните водещи в Щатите. Ирландският му произход личи в рижата коса, бялата кожа и сините очи. Остроумието на Конан впечатлява повече от всичко останало по него.

Триш Рейгън (Trish Regan) води по сексапил всички американски водещи, не само заради пищните си форми и добре оформените си крака, а и заради способността й да изкарва най-хубавото от себе си на показ.



Като този впит червен пуловер с висока яка, който казва – имам много да ти покажа.

Кат Дилей (Cat Deeley) е перфектната водеща за шоу, в което трябва да се покаже блясък и съвършенство от глава до пети.



Роклите на Кат за So You Think You Can Dance обикновено са от prêt-a-porter колекции (на първата снимка роклята е Alexander Wang, а на последната лилавата прелест е Balenciaga) или пък vintage. Винаги я посочват като пример за добър стил.

Елън ДиДженерис (Еllen DeGeneres) е лошото момиче в телевизионния ефир.



Хомосексуланата Елън и съпруга на красивата Порша Де Роси обича да показва повече мъжката си природа, като се крие зад casual костюми и къса прическа. Носителката на Еми обаче е една от най-обичаните тв водещи в Щатите, заради страхотното си чувство за хумор и откритата си сексуалност.

Саманта Харис (Samantha Harris)



Популярната тв водеща на Dancing with the Stars и други подобни риалити формати обикновено е в коктейлни рокли, отново prêt-a-porter или винтидж. При нея се набляга основно на бижутата – големи, бляскави и скъпи.

Тайра Банкс




Бившата моделка се справя много добре като водеща на рейтинговото тв риалити, свързано с модна кариера - America's Next Top Model. Като обвързана силно с модата Тайра е безупречна в тоалетите си, носи духа на американската мечта с успешната си кариера на модел и тв звезда и се слави с някои от най-популярните гости, сред които и самият Барак Обама.

Всъщност, сред гилдията е хит гостуването на Обама. Президентът е ощастливявал не един и двама телевизионери, с което вдига не само техния имидж, но и своя собствен.

Американските водещи са като фауната на джунглата – разнородни и в борба за оцеляване. Но ние им признаваме професионализма и много искаме някои от нашите родни тв звезди да се поучат от него.

За стила на българските телевизионни водещи обаче ще си говорим утре!
 

More All About Life

Пълната забрана на реклама на хазарт в медиите е факт

All About Life преди 5 часа

Патологичното разстройство свързано с хазарт се характеризира с неконтролирани залагания, извън всякаква граница на социално-приемливата или за забавление активност, така че има сериозни последици за личността и за живота на залагащия. Хората, които страдат от хазартна зависимост може да загубят всичките си спестявания, може да се въвлекат в престъпления (кражби, подправяне на чекове, злоупотреби свързани с пари), за да си набавят нужните суми пари за техния „навик”. Много значими взаимоотношения и работата могат да бъдат загубени от пристрастените към хазарта. Това е буквално текстът, който сопираме от сайта на Министерствота на здравеопазването на Република България.