Следва

What is Q

Моят дом е моята крепост

Отвън това наистина изглежда като оптичен трик, само че идеалните геометрични форми, които улавя окото ни, всъщност са...

Fashion преди 16 години

Отвън това наистина изглежда като оптичен трик, само че идеалните геометрични форми, които улавя окото ни, всъщност са балкони на истинска жилищна кооперация, намираща се в Словения<@SITE_URLstrong> по крайбрежието на средиземноморския град Изола.<@SITE_URLstrong> Сред цялата жестока конкуренция от дизайнери и архитекти, която може да съществува в един курортен град, практичните и не много скъпи решения, биха допринесли за все повече и повече успешни строителни проекти.

Идеята на красивата фасада е на фирмата Ofis Arhitekti<@SITE_URLa><@SITE_URLstrong> и идва, за да реши твърде малката площ на апартаментите в кооперацията. Трапецовидните балкони са изцяло външна конструкция, като не отнемат нито сантиметър от предвидената вътрешната квадратура.
<@SITE_URLp>

 <@SITE_URLp>


Цветната „опаковка”<@SITE_URLstrong> е направена с помоща на обикновени платнени тенти, които обхващат целия изглед на балкона. Когато са спуснати, тези тенти се грижат не само за това да ви спасят от силното слънце, но и да ви доставят онова толкова желано лично пространство, което хората в жилищните кооперации обикновено не получават. Съседът никога не би могъл да разбере, например, за кичозното фонтанче на балкона ви, с което се гордеете вече от няколко месеца, нито да коментира с останалите колко пъти в седмицата пускате пералня.

Уникалното новаторско решение на момчетата от
Ofis Arhitekti<@SITE_URLstrong><@SITE_URLa> без съмнение ще се превърне в поредния изключителен дизайнерски проект, от който всички ще взимат пример.
<@SITE_URLp>

More from View Sofia

More Fashion