Следва

Къде? До Китай и назад

Outfit - Поли от Grazia

Никога не е късно да покажеш на света, че имаш собствено...

Лица преди 17 години

Никога не е късно да покажеш на света, че имаш собствено виждане за стилните и красиви неща. Особено ако си успял, имаш нюх както за добрите вина например, така и за качествения и забелязващ се outfit. Идеята се оказа вдъхновяваща и затова всеки четвъртък ще те запознаваме с една такава персона.
Тази седмица избрахме...

17.30, редакцията на списание GRAZIA, среща с Поли Александрова - Главен редактор на дамското списание. Спечели ни с лъчезарна усмивка а ла малка девойка франзцузойка с черна грива и стилно облекло, подчертаващо женственото й излъчване.
Избрахме я, за да разсеем слуховете, че редакторите принципно са мрачни и скучни хора. Тук напротив – поехме голяма доза положителна енергия.
Въпросите, които й зададохме, никак не я притесниха - беше словоохотлива и усмихната в отговорите си. И когато не се притесни на сбогуване да ни каже „чао”, вместо изтърканото „довиждане”, лъчезарното работещо момиче със сериозната професия се превърна мигновено в Любимец 1.

VS: С какво си облечена в момента ?
П: Топ от Phard, пола от Miss Sixty и ботуши от Sisley, абсолютни highstreet–style неща. Нищо прекалено високостилно в ежедневието, макар че за по-официални поводи педпочитам бутикови неща. В момента се чувствам комфортно и едновременно женствено.

VS: Откъде пазаруваш?
П: Не робувам на конкретни марки и стилове, купувам си дрехата първосигнално, след като се влюбя в нея. Любимото ми място за пазаруване е Лондон – опитвам се да пътувам до там поне два пъти в годината, като непременно внасям актуалност в гардероба си. Никога не пропускам магазина на Stella McCartney.

VS: Имаш ли тайна за добър имидж?
П: Събуждам се с ясна мисъл какво искам да облека. Експериментирам с вариантите докато усетя пълноценност и завършен вид. И самочувствие.

VS: Тъмно или светло?
П: Тъмни цветове, макар че съм светъл човек. Израснала съм през 80-те и съхраних страстта си към черното, което се радвам, че се завръща.

VS: Най-далечното място, на което си била?
П: Най-далечното място, където съм била, си остава в мечтите ми. А иначе, миналото лято посетихме Китай със съпруга ми. Направихме си собствен маршрут - Пекин, Хонконг, Шанхай, Макао. Китай е едно от най-прекрасните места, на които съм била.

VS: Какво си купи от там?
П: Открих, че Джеки Чан е дизайнер на всезъмножни неша от типа на фоторамки, възглавнички, одеяла. Купих си рамка за снимка, а и фотографията ми е нещо като хоби. Иначе се запасих със сувенири за приятелите ми.

VS: Какво слуша, гледа, прочете напоследък?
П: Преди малко си купих една компилация с Bossa Lounge. Слушам chillout и lounge, които ми помагат да работя спокойно. Освен това и всичко ново, което излиза, а сега - особено вдъхновена съм от завръщането на 80-те. Гледам много филми, като в повечето случаи изпреварвам премиерите и ги свалям от интернет, защото нямам търпение. Чета много. Списания и книги, но книги по-рядко. Най-много обичам да чета усмивките по лицата на приятелите ми и близките. Това ми е любимо четиво.

VS: Какво сготви или ти сготвиха?
П: Това лято бях в Прага и се запознах с един дизайнер – швед, който ми поднесе тайландско здравословно ястие, което включваше супа, в чийто бульон плува краставичка, издълбана в сърцевината с месо, подправено с традиционните тайландски подправки, а след това опитах и от изключително вкусния му ориз с къри. Оказа се, че можеш да похапваш тайландски гозби в артистична дизайнерска обстановка и то приготвени от самия дизайнер, обзавел така стилно апартамента си в красива сграда на центъра в Прага.

VS: Не излизаш от вкъщи без… ?
П: Без гланц за устни, без любимо CD, което звучи и в колата и в офиса, и без добро настроение, което е важно, както за мен, така и за екипа ми.

More from View Sofia

More Лица