Следва

Константин се забърка в скандал с голи жени

Майкъл Джексън е най-богат сред покойните знаменитости

През последните 12 месеца покойният Майкъл Джексън е изкарал повече пари отколкото Джей Зи, Мадона и Лейди Гага взети заедно...

Лица преди 13 години

Списание „Форбс” прави все по-причудливи класации, свързани с пари, власт и знаменитости.

След като обяви Мишел Обама за най-влиятелната жена в света, популярното издание класира най-богатите покойни знаменитости. Списъкът е съставен от 12 покойници, чиито безапелационен водач е Майкъл Джексън. Кралят на поп музиката е „заработил” за наследниците си повече пари, от всички останали покойници в списъка и то в рамките на една година. Състоянието на Джексън идва от продажбата на записи, разпространението на филма „This is It” и различни сделки за нови албуми с ремикси.


През последните 12 месеца покойният Майкъл Джексън е изкарал повече пари отколкото Джей Зи, Мадона и Лейди Гага взети заедно.

Втори в класацията на списание „Форбс” е Елвис Пресли с 60 милиона долара, заработени главно от туристически посещения на имението „Грейсленд”, което е истинска атракция в Тенеси, САЩ. Крупната сума оформят още приходи от шоуто „Сирк дю сюлей” в Лас Вегас и стотици договори за лицензи. Челната тройка в класацията за най-богат покойник заема Джон Толкин, автор на книгата „Властелинът на пръстените”, с приходи от 50 милиона долара.

След него се нареждат Чалрз Шулц, създател на комиксите за кучето Snoopy с 33 милиона долара и Джон Ленън с 17 милиона долара.
 

More Лица