Следва

Мъж по поръчка

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Сериалът на МTV, в който изгряха звездите на младия дизайнер Уитни Порт и новата стрийт стайл икона Оливия Палермо, няма да продължи да бъде излъчва...

All fashion преди 13 години

MTV спира изпъчването на The City

Сериалът на МTV, в който изгряха звездите на младия дизайнер Уитни Порт и новата стрийт стайл икона Оливия Палермо, няма да продължи да бъде излъчва. Това известно време беше просто слух, но самата Уитни го потвърди пред медиите наскоро.

Жалко, защото два сезона в Ню Йорк - един в офисите на Diane von Furstenberg и един в централата на ELLE – безброй страхотни аутфити, плюс минутите в компанията на Опасната Кел Кели Кутрон и пр агенцията й бяха сладко прекарано време, макар и да не представяха съвсем точно случващото се в модната индустрия.

Harry Potter краде Alexander McQueen



Френският дизайнер Jany Temime прави костюмите в последния филм за Хари Потър, включително и сватбената рокля на Фльор Делакор, направена от органза с два феникса отпред, точно като тази от емблематичната колекция на Alexander McQueen есен 2008. „Роклята на Фльор е направена от органза декориран с два феникса един срещу друг, чиито силуети оформят сърце. Избрах феникс, защото, като любовта, той е вечен,” казва Jany.

Всъщност, единствените им видими разлики са дължината, главите на птиците и в деколтето, но не бихме ги нарекли големи. Очевидно изрично се спазва правилото за "нещо старо, нещо взето на заем."

Студентите по дизайн не се учат да правят дрехи за пълни жени



Поредната причина да няма достатъчно добри дрехи за жените с наднормено тегло е, че студентите по дизайн нямат интерес в дизайна с големи размери. Като резултат много малко висши училища предлагат такива курсове, а където има, посещаемостта на часовете е малка. Освен това, за целта са необходими специални манекени, които струват много на модните школи и т.н. процеса е един затворен кръг, който едва ли скоро ще се промени, за жалост.

Стефано Габана не знае коя е Стела МакКартни



В Интернет миналата седмица се появи разговор между Стефано Габана и негов приятел в Twitter, от който става ясно, че дизайнерът не знае с какво е известна Стела МакКартни, освен с това, че е дъщеря на певеца.

„С какво е известна тя? Какво прави? Какво му е толкова специалното? Тя е изгряващ дизайнер след 15 години правене на нищо,” казва Стефано.

Не смятаме, че всички трябват да познават Стела МакКартни, но поведението на италианския дизайнер е леко нелепо и като че ли неуместно за социална мрежа като Twitter, където клюките се раждат първи.

Миси Рейдър на корицата на Harpеrs Bazaar Испания



За лице на ноемврийския си брой испанското издание на Harpars Bazaar избра Миси Рейдър. Във фотосесията се комбинират основните тенденции на сезона – леопардов принт, кожа с косъм, дантела и лицева кожа.

Корицата е смущаваща. Миси наднича зад текста, който като че ли всеки момент ще среже главата й, в примирена и отегчена поза.
 

More from View Sofia

More All fashion