Следва

Комбинезон 18

Пуловерът и една съвсем обикновена сутрин

Като малка често обличах сватбената рокля на мама! Супер семпла кройка от 70-те с воал, който излизаше от...

Fashion преди 13 години

Като малка често обличах сватбената рокля на мама! Супер семпла кройка от 70-те с воал, който излизаше от красива пищна шапка. Мечтаех си да я нося на моя специален ден, а мама обещаваше, че ако все пак не ми става, когато порасна, ще ми я прекрои така, че пак да я облека!

Топлите спомени идват, когато на човек му студено. Когато навън е под нулата, си представяш вълненото одеяло и мекото легло, когато се почувстваш застрашен, търсиш спомена за мама и татко, които те будеха за училище с Ранобудното петленце и макарони на фурна. А във влажните октомврийски сутрини търсиш само горещото еспресо и ободряващата нежна мелодия на есента, която да те мотивира за поредния ден от живота ти.

Когато започвам моя голям ден, обикновено обличам стария пуловер, който с годините е променял само уханието си от парфюма ми. 7.30 сутринта е, а ситни капчици дъжд чукат по перваза на прозореца.

Това бързо ме връща към спомени от детството. Спомних си кой имаше такъв пуловер - момчето, което за първи път ми показа какво означава джентълменска постъпка. Бяхме в 4-ти клас, а тежката ми раница не ми позволяваше да се движа бързо. Прибирахме се от училище заедно, както всеки ден, но този беше специален. Изморих се някъде по средата на пътя, а той ми хвана ръката, взе раницата от гърба ми и я носи чак до вратата на родната ми къща.

Оттогава все търся този жест при мъжете, с които се срещам. И съм сигурна, че един ден ще го намеря. Когато ми е студено, той ще свали пуловера си и ще ме наметне с него. Може да не е тъмносиният на ромбове, но ще го помня до края на живота си.

Вече е 8.15, а аз трябва да потеглям за работа. Твърде студено ми, за да заменя мекия си пуловер с друго, така че тръгвам с него. Току-виж ми донесъл късмет и моят принц чака да му позволя да ме намери.

Пуловер Benetton, 109 лв.
Модел: Ивана @Ivet Fashion
Стайлинг: Иван Цуцуманов


В две поредни седмици нашите редактори ще ти разказват по една история, свързана с топлия и нежен спомен за пуловера! Защото месец октомври е с най-меланхолично красивия пейзаж - на паднали листа и влажни стъкла на затоплени кафенета!

Пуловерът: Не по мярка
Пуловерът: За спомен от баба
Пуловер вместо прегръдка
Пуловерът: На лов за съкровища
Пуловерът: Любовно отклонение
Маминият пуловер

More Fashion