Следва

Ники Илиев и Саня Борисова в 3D. Списание Intro показва за първи път подобни кадри у нас

Дизайнери за следене - Бора Аксу

Бора е чистокръвен южен брат, т.е. турчин. В последните 15-тина години живее в Лондон, което обаче никак не...

All fashion преди 13 години

Бора е чистокръвен южен брат, т.е. турчин. В последните 15-тина години живее в Лондон, което обаче никак не променя факта.

Човекът е толкова космополитен, интересен, еклектичен, фантазен и различен, че може да е само от южната ни съседка /допускаме директно от Истанбул, но няма данни за чак такава конкретност/.

Откакто популярността му започва плавно да расте, приблизително преди около 8 години, Аксу бележи знаменателно нарастване на вниманието към себе си и работата си.

Освен че се среща с Кралицата в качеството се на уникален талант, той печели няколко пъти награди за млад дизайнер на Острова, а големите магазини се надпреварват да предлагат дрехите му.

Говори се, че още на първото му ревю на лондонската седмица на модата през 2003, Долче и Габана си купуват част от показаните неща за свое собствено вдъхновение.

И той, както повечето млади дизайнери със световни перспективи , завършва лондонския Central Saint Martins.


Есен-зима 2010

В годините прави интересни и доста полезни колаборации, например с водещата денс формация за съвременен танц в Лондон - Cathy Marston Project, на които прави костюмите.



Следва сътрудничество с Converse, в което Аксу прави забележителна колекция, ползвайки най-обикновени кецове, които превръща в бляскави произведения на изкуството под формата на корсети, колани и аксесоари.

Бора работи също с Artisan Armour group, които произвеждат епични продукции от рода на Троя, Александър и Крал Артур, а част от кинематографичните му хрумвания по кино хитовете намират подобаващо място в колекцията му Есен/Зима 2007, с кожените и метални бодита, точно като от мегапродукция.


Колекция пролет-лято

Почеркът му е много характерен, хармония на контрастите, много романтични неща, задължително поръсени с малко мрак. Дълбоко вярва в идеята, че произвежда точно това, което в съвременността гарантира вечност и уникалност, а именно не съвсем, но почти висша мода.

Бора Аксу определя собствените си цели така: "Духът на бранда е такъв, че ще продължаваме да произвеждаме като от-кутюр. Имам амбицията обаче да разширим производството с малки, подчинени на главната идея линии. Коктейлните облекла са определено от огромен интерес за нас. Предстои разрастване и на аксесоарите."

Жената, облечена от него: "Дефинира красотата по свой собствен начин. ” За идния сезон цялото ми вдъхновение дойде от снимки на майка ми и лелите ми от 60-те."

Красиво!

More All fashion