Следва

Новите лица на модата - Бамби oт Австралия

Дизайнери за следене - Кристиян Бланкен /Christian Blanken/

Холандец по произход, но израснал предимно в Далечния Изток и Великобритания, Кристиян не съвсем...

All fashion преди 13 години

Холандец по произход, но израснал предимно в Далечния Изток и Великобритания, Кристиян не съвсем изненадващо, завършва моден дизайн в Central Saint Martins School of Art. Годината е 1990.
Талантът му - солиден, амбицията - налице, а никак не за подценяване се явява и истински острият му търговски нюх.

Кристиян прекарва годините след следването в усилена работа в ателиетата на Даян фон Фюрстенберг, Майкъл Корс, Харви Никълс и Макс Мара, основно ситуиран в Ню Йорк, откъдето решава да се върне в Лондон.

Трупайки безценния си опит в компанията на Големите, той започва да гледа в посоката "собствен лейбъл", мечта, успешно сбъдната с лансирането на авторската му линия, едновременно дамско и мъжко облекло на Лондонската седмица на модата, колекции есен/зима 2008.



Усетът му за точното време и точното място се оказва безупречен. Забелязан и оценен веднага, той започва продажби и на изложението, съпътстващо може би най-голямото модно събитие в Европа, и през собствения си сайт.

Следват изумително колекция пролет/лято 2009, и наистина твърде добри последващи колекции.

Публиката и специалистите го ценят много, основно заради безпрекословните му умения и талант, но също и заради наистина добрата комуникация, средства за популяризиране, изобщо маниер в бизнеса.

Отличителните черти на дизайна му се свеждат до "чист, добре скроен, остър, луксозен и модерен, без да е сладък".
Жената, която облича с удоволствие, е "Харизматична, с артистичен характер.

Чувствителна, тя харесва и цени добрия текстил, има усет за детайла. Начинът й на живот изисква лесна, модерна и интересна мода".

Самият дизайнер намира вдъхновението си за настоящия сезон - есен/зима 2010 в лъскаво златното, контрастите между мат и блясък, както и Японските геометрични рисунки върху дървени блокчета."

Виж и ти какъв е резултата, и защо пред Кристиян Бланкен бляскавото дизайнерско бъдеще тепърва предстои - http://www.christianblanken.co.uk/collections/2010_women_fw/index.asp!

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.