Следва

Книги върху главата, ама буквално

На коледен базар в Германия

Хиляди туристи се очаква да пристигнат тази седмица в Германия за прочутите коледни базари в страната...

All About Life преди 13 години

Хиляди туристи се очаква да пристигнат тази седмица в Германия за прочутите коледни базари в страната.

Според немския вестник „Билд”, най-впечатляващите коледни базари през тази зима ще се проведат в Нюрнберг, Щутгарт и Дрезден.

Празнични концерти, пиеси и мюзикъли са само част от атракциите, които могат да се видят там. Въпреки че всяко изложение се отличава по своя дух и характер, повлиян от местните традиции, празничните щандове навсякъде предлагат изкушения като разнообразни коледни сувенири, украси за елха, сладкиши и играчки.

Два милиона посетители от цял свят се очаква да опитат от лакомствата на Коледния базар в Нюрнберг до Бъдни вечер. Базарът е известен като „Малкият град от дърво и плат” заради своите дървени щандове, разположени в бели и червени шатри. Тази година над 200 местни търговци ще представят традиционни стоки и ръчно изработени продукти като сладкиши с мед и джинджифил, плодови кексове, курабийки, наденички, греяно вино, украшения и играчки.

До 23 декември базарът в Щутгарт ще посреща своите гости с празнични светлини, коледна музика и ухание на канела, ванилия, вурстове и греяно вино.

Щандовете в Щутгарт се отличават с прецизно декорирани дървени покриви, а центърът на града - с живописна панорама заради множеството дворци и сгради, запазени от стари времена.

Най-старият коледен базар, дрезденският "Striezelmarkt” също ще бъде сред най-посещаваните тази Коледа.

През 1434 г., когато "Striezelmarkt” отваря врати за пръв път, коледните базари са се провеждали в близост до главната църква и продължавали не повече от ден или два.

Тази година Коледният базар в Дрезден ще се проведе от 26 ноември до 24 декември, а сред най-големите атракции са разходките с влакче и организираните обиколки на града, които запознават посетителите със Саксонските коледни традиции.
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.