Следва

Да или Не на обувките в колекциятa на Petar Petrov

Дизайнери за следене - Mary Katrantzou

Когато Клаудия Шифър се появи с нейна рокля на Британските модни награди, това си беше истински полет в...

All fashion преди 13 години

Когато Клаудия Шифър се появи с нейна рокля на Британските модни награди, това си беше истински полет в космоса.

Mary Katrantzou (Мери Катрандзу) ни показа колко е талантлива и уникална още по време на есенните седмици на модата с колекцията, вдъхновена от интериора, пролет-лято 2011.

Полюлеи, лампиони, пищни маси се разхождаха в костюмите и роклите на Мери, и английската дизайнерка от гръцки произход тутакси стана кралицата на принтовете. Шоуто тогава бе аплодирано i от самата Анна Дело Русо.

"Искам да съчетая в едно интериора с дизайна на дрехи, искам да сложа стаята в жената, така както жената прави стаята, казва Мери за невероятната си колекция.

Всъщност тя успява, защото в последното си шоу мами очите ни така, както го прави 3D технологията. Един от най-невероятните й принтове върху мини рокля е къща с басейн в Лос Анжелис, от прозореца на която се вижда града, просто удивително!



Разбира се, като повечето успешни лондонски дизайнери и Мери Катрандзу е завършила Central Saint Martins и още с първата си колекция от колежа през 2008-ма прави впечатление с минималистичните кройки и дигиталните принтове.


Mary Katrantzou есен-зима 2009

Мери освен интериор, може да изпринти върху роклята ти красиво пищно бижу или цял силует на рокля.


Mary Katrantzou пролет-лято 2009

След като завършва престижния моден колеж, Мери работи за известно време за Sophia Kokosalaki, както и като фриленсър за Bill Blass.

Оттук нататък обаче ще виждаме името на дизайнерката единствено в самостоятелни колекции, надяваме се по-красиви от всяка предишна.

Жената Mary Katrantzou, по нейните думи, е свободолюбивата жена, която има изключителен усет за стил – строга и елегантна.



Нямаме търпение да видим Мери през февруари, когато по време на Лондонската модна седмица дизайнерката ще представи колекцията есен-зима 2011 в колаборация с Atelier Swarovski.

Очите - широрко отворени, защото тя обещава да видим истинско произведение на изкуството.
 

More All fashion