Следва

Trend report - плисирана пола под коляното

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Някои хора казват, че календарът на fermer.bg ще замени календара на Pirelli по стените на ценителите тази година.

All fashion преди 13 години

Календарът на fermer.bg бил като Pirelli

Някои хора казват, че календарът на fermer.bg ще замени календара на Pirelli по стените на ценителите тази година. За голяма част от тях знаем, че се шегуват, за останалите се надяваме, защото да поставяш в едно изречение Pirelli и Фермер.бг е преди всичко тъжно.

Наскоро в Германия също излезе еротичен фермерски календар, а първият подобен излиза през 2005 в Швейцария. Създателите на българския еквивалент обясняват, че полуголите аграрки, сред които са редовните лица от мъжките списания, имат за цел да разведрят ежедневието на родните фермери и да покажат един по-нестандартен поглед към ежедневните ситуации.

Не смятаме, че снимането на жени в оскъдно облекло около селскостопански машини, с брадви в ръце или заливани от мляко е нещо различно и нестандартно. В Pirelli виждаме идея, доза изкуство, еротика, а във Фермер.бг - порно и толкова.

Браян Бой като Мики Маус



Погледнат от един определен ъгъл, това би бил перфектният костюм за Хелоуин парти или каквото и да е друго парти с маски. Но от всеки останал ъгъл Мики Маус визията на блогъра Браян Бой постигната с пуловер Margiela, джинси Helmut Lang и диадема с „ушички” е нелепа.

Свикнали сме със склонността му да прекалява и високите токчета му стоят убийствено, така че получава адмирациите ни за смелостта си и целия мрежови интерес, който успява да придърпва към себе си.

Цената на перлите няма да падне скоро



След като Китай започна отглежданото на „облагородени” перли в прясна вода и то в такива количества, че в момента можеш да си намериш наниз на цена по-малка от $20, големите бижутерийни къщи като Mikimoto и Tiffany & Co. се опитват по всякакви начини да запазят високите цени на луксозните си перлени бижута. В резултат на това естествените перли - които са много по-скъпи, защото се набавят от стриди, които живеят в океана, а не във ферми - се считат за много по-красиви и ценни, което донякъде си е чист снобизъм.

Всъщност облагородените им събратя са не по-малко истински от тях. Може би определящ си остава фактът, че хората обичат да плащат за нещо, което никой друг няма, а естествените перли са наистина редки скъпоценности.

Скандалът между Hermes и LVMH



След като преди няколко седмици семейство Hermes обяви, че ще направи всичко възможно да се отскубне от лакомите лапи на LVMH, които се опитваха да погълнат фирмата, те вложиха по-голямата част от акциите си в неназована холдингова компания.

На тази им стъпка LVMH отвърнаха с опит за присвояване на голям дял от Hermes, който бе последван от разследване на гиганта и десетки обвинения от страна на семейството. LVMH бяха принудени да уверят всички, че не планират „завземане” на компанията в близкото бъдеще. В момента скандалът ескалира, като в него се включват и трети лица като инвеститора Фабрис Ремон.

Точно такива финансови вълнения не са полезни за никого по Коледа. Дано скоро всичко приключи благополучно за всички страни и има чанти Birkin за всички от сърце.

Кейт Мос за Self Service






Не харесахме легендата Кейт Мос в 33-тия брой на Self Service Есен/Зима 2010/11. В сесията за списанието Кейт прилича наистина на легенда, но забравена.

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.