Следва

Добри новини oт Kult за най-силния аксесоар

Дизайнери за следене - Aminaka Wilmont

Сила. Сексапил. Мистериозност. Само някои от думите, които описват магнетизма на колекциите на Aminaka Wilmont...

All fashion преди 13 години

Сила. Сексапил. Мистериозност. Само някои от думите, които описват магнетизма на колекциите на Aminaka Wilmont.

Обсебени от формата и силуета на дрехата, дизайнерите от скандинавското дуо създават дрехи които излъчват сила и чувственост.



Линията на моделите е провокативна, експериментира се с дизайна и кройката. Концепцията е сблъсък между андрогенния луук и иновативната женственост по един софистициран и оставящ следа във времето начин.

Маки Аминака и Маркус Вилмонт се срещат докато работят за ексцентричния дизайнер Робърт Гари-Уилямс.

Женската част от дуото завършва специализация по Дамско облекло, а Маркус Вилмон такава в областта на мъжкото облекло. Решението за основаване на свой собствен лейбъл идва изненадващо през 2007, а общото им влечение към авангардния стил се оказва взривяваща комбинация.

Графични принтове, щавена кожа, луксозна коприна и вълна, умело се комбинират, за да подсилят едро нашитите кройки, както и меките драперии.


есен-зима 2010

Безспорно дизайнерското дуо успява да вдъхне чувственост в строгите конструкции на дрехите си, като плавно размива границите между авангардното и удобство.

За да постигнат футуристично градско излъчване, използват монохромни цветове, кожа и качулки. Емблематичните им коктейлни рокли, създадени все едно за богиня, силно структурираните якета, както и безбройните нюанси на сиво, излъчват сила, а не сигурност.

Жената на Aminaka Wilmont е смела и решителна.



В колекцията им пролет-лято 2011 вниманието привличат обувките и роклите,с които сякаш можеш да полетиш заради фантазията с многобройни пърхащи с криле пеперуди.

Изработката е изцяло ръчна, набляга се на детайла и чувството за лекота и грациозност. С мистичното име “Psyche” двамата дизайнери те отвеждат на пътешествие в света на сънищата.

Ако ти е омръзнала суетнята около възраждането на 70-те години, Aminaka Wilmont предлагат алтернатива – техният поглед е насочен към бъдещето, а не към миналото.

Влюбихме се в асиметричното черно кожено яке, което се съчетава лесно както с тениска, така и с риза, или тънък кашмирен пуловер през есента. Време е за разчупване на скучната градска елегантност.
 

More All fashion