Следва

Какво да си купиш онлайн от големите намаления на интернет бутиците. Сега!

Новите лица на модата - Северната кралица Иева Лагуна

Тя е като леден полъх от северните брегове. Носи причудливото име Иева Лагуна и е на двадесет. Очите й са...

All fashion преди 13 години

Тя е като леден полъх от северните брегове. Носи причудливото име Иева Лагуна и е на двадесет години. Очите й са поразителна смесица от сиво, най-синьото синьо и оттенъци на зелено и охра. Погледът й е замечтан и сякаш се рее далеч, далеч отвъд студеното Балтийско море.

Иева е родена в Латвия през юни 1990г. Кариерата й като модел започва през 2008г. когато е забелязана на парти на телевизия MTV в родният й град. Първоначално Иева отказва на модния агент.

Непривично за бъдещ модел, тя иска да учи медицина, а не да покорява котешката пътечка. Майка й е тази, която я подтиква да не отказва страхотната възможност, с условието, че трябва да успее да балансира между кариерата и ученето.

Своя старт на подиума момичето, което поразително напомня Малката русалка от едноименната приказка на Андерсен, прави през седмицата на модата в Лондон за дизайнерите Кристофър Кейн и Мариос Шваб.



След това Иева е била част от ревюта на всички модни столици. Дефилира за Ланвен, Ботега Венета, Даян фон Фюрстенберг, Бърбъри, Алберта Ферети, Шанел, Гучи, Долче и Габана и много други.

Дългите й километри крака и златните й руси коси се появяват на кориците на сп. Vogue във Великобритания, Япония, Русия, Испания и Германия.

Поредно признание получава, когато открива ревюто за колекция пролет-лято 2011 на Стела Макартни. ADAM също я канят за лице на колекцията им. Stefanel, TOPSHOP и Benetton красят рекламните си кампании с нейната омайваща прелест.



От Иева Лагуна лъха хлад и надменна аристократичност, които само северните момичета притежават. Това я прави едно от най-търсените лица в модния бранш.



През лятото на 2010г. известният фотограф Уил Дейвидсън заснема провокативни кадри с нея и нашумелия напоследък любимец на много модни марки Тони Уорд за юнско-юлското издание на австралийското списание Rush. Фотосесията пресъздава художник и неговата муза.



Звездата на Иева тепърва ще ни огрява като Северно сияние, а ние пък стискаме силно палци защото много, много харесваме острите й черти и небрежна сламеноруса грива.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.