Следва

Пожълтели страници, дантели и пера са вдъхновението на Ана Кременлиева

Стилът на… Емануел Алт. Новата първа дама на френската мода

Драматична бе раздялата между едно от най-любимите списания в модния бранш – френският Vogue и неговата...

Fashion преди 13 години

Драматична бе раздялата между едно от най-любимите списания в модния бранш – френският Vogue и неговата обожавана и обгрижвана от дизайнери и фотографи, вече бивша главна редакторка Карин Ройтфелд. Тя напусна с гръм и трясък, но остави след себе си повече от достоен заместител.

Тя носи прекрасното и нежно френско име Емануел, достойно за кралица, в каквато ще се превърне от 1 февруари, когато официално встъпва в длъжност главен редактор. По смуглото й лице рядко може да бъде забелязана усмивка, но точно с тази твърдост тя ще трябва да борави, ако иска да оправдае възлаганите й надежди. Самата Алт споделя : „ Това признание е огромна чест за мен, но и невероятно удоволствие да управлявам списание като Vogue, списание което познавам много добре. Работата ми с този талантлив екип ще разгърне големия потенциал, който Vogue Париж притежава.”

През последните десет години Емануел е неотлъчно до Карин Ройтфелд като моден редактор на емблематичното издание.

Първите редове на модните събития са резервирани за двете дами. Емануел се превръща в дясната ръка на главната редакторка, от която несъмнено е научила много. Заедно те са неотразими, допълващи се. Като две капки вода, които текат в синхрон.



Алт обича изчистени, семпли комбинации, много често я забелязваме с блейзър или сако. Черното кожено яке и черният кожен панталон са нейна запазена марка. Прекрасната й фигура позволява безброй експериментаторски решения, но винаги безупречни.



Емануел излъчва много стилен рок шик – комбинира яке в милитъри стил, с пагони и ресни, с високи изчистени боти или отворени сандали. Предпочита вталени панталони, с 7/8 дължина или плътни тъмни клинове, които овенчава с велурени чизми.



Световно признат и уважаван стилист, Емануел е работила за френския Elle, била е фрийленсър за няколко дамски модни списания в родината си, преди да заеме поста моден редактор в списанието „20 ans” през 1993. Завидният й опит в модата, както и тънкият й парижански усет за красивото и вдъхновяващото, я правят любимка на модните блогъри. През 2000 г. става част от екипа на френската модна Библия.



Емануел е прекрасна – чистата й, сияйна кожа и замечтан поглед, пронизват модните подиуми в стремежа да отберат най-доброто и да го претворят по страниците на списанието. Редом с нея, по време на седмицата на модата в Париж можеш да забележиш и прекрасната й дъщеричка, която е точно толкова стилна и премерено елегантна като майка си.

Известни звезди от шоубизнеса се опитват да й подражават, използвайки идеите й за своите аутфити, но нищо не може да пресъздаде магията, която струи от мадам Алт.



Тя знае колко решаващ за визията е точно подбраният детайл и залага на черни ботуши до коляното, украсени с ресни. Пуска косата си да пада свободно и непретенциозно, защото знае, че естественото е печелившо. Не губи време, затова модните папараци я хващат винаги забързана и в крачка, на високите си, тънки токове.

Карл Лагерфелд, един от най-строгите критици и диктатори, изказва съмнения за кариерата на Алт като редактор – „ Лично аз я харесвам”, споделя той, „ Тя е красива французойка, има стил, но дали това е достатъчно, за да ръководиш цяло списание?” Е, това само бъдещето ще покаже.



Пожелаваме на решителната дама-французойка успех, шикозен попътен вятър и одобрението на целия моден бранш!
 

More Fashion