Следва

Editors' choice: Моята баня мечта

Топ 10 на най-добрите британски интериорни дизайнери

Те са модерни! Обикновено са работили с някои от най-големите звезди и да си позволиш услугите им е...

All About Life преди 13 години

Те са модерни!

Обикновено са работили с някои от най-големите звезди и да си позволиш услугите им е равнозначно на това да си позволиш почивка в шестзвезден хотел в Обединените Арабски Емирства!

Те са в класацията топ 100 на най-добрите архитекти и интериорни дизайнери в света на списание Architectural Digest, но ние подредихме най-известните дизайнери на вътрешно обзавеждане в лична ни класация от топ 10 най-впечатляващите и ги разделихме по националност, защото мястото до известна степен определя стила им.

Десеторката от най-добрите чуждестранни дизайнери по места ще те посреща на страниците на ViewSofia, продължаваме с топ 10 на най-популярните американски интериорни дизайнери. Ето ги и тях:

1. Дейвид Млинарич




Легенда сред средите на британските дизайнери, които се занимават с интериорен дизайн. Сред клиентите му изпъкват имената на Мик Джагър, Ерик Клептън и лорд Ротшийлд.

Диапазонът на работите му е много широк – от редекориране на големи исторически имения до обзавеждането на модерен лондонски апартамент за частен клиент.

В автобиографията му се нареждат дизайните на Националната галерия в Лондон, музеят на кралица Виктория и крал Албърт, Кралската опера и Ковънт Гардън.

2. Афродити Красса



Рродена е в Лондон, но детството й преминава в Гърция. Като дете мечтае да „притежава всички океани” и да строи пристанища.

Страстта й към рисуването и дизайна кара Афродити да започне да се занимава с интериор и обзавеждане.

Работила е за големи марки като Nokia, Casio, Jaguar. Тя е първата жена-дизайнер, наета от дизайнерското супер дуо SeymourPowell.

През 2002 г. основава собствена фирма - Afroditikrassa Ltd. Когато не е заета с дизайн, Афродити намира удоволствие в преподаването и писането, отново свързани с дизайн. Носителка е на редица награди – EDIDA за международни млади таланти 2010, наградата на Guardian за осветление, както и наградата на ELLE Deco за дизайн.

http://www.afroditi.com/

3. Дебора Дрю

Кариерата й започва преди повече от десет години, когато основава Deborah Drew Designs. Един от най-известните й проекти е дизайна на предаването на BBC “DIY SOS”.

Без значение дали се заема с проекти за частни клиенти или с големи, комерсиални проекти, професионализма и експертната й оценка винаги й помагат да отгледа даден проект като свое собствено дете.

Привличат я едновременно съвременния, но и традиционния дизайн, като често работи с големи дизайнерски компании в търсене на подходящите материали - Jason D'Souza, Anna French и др.

http://new.dddesigns.co.uk/

4. Марк О’Риайн



Завършва Националния колеж за изкуства и дизайн, където изпъква с интересното си улично изкуство. През 1996г. решава да се занимава с 3D рисуване и анимация за телевизията, но скоро се пренасочва към дизайна.

През 2003г. се присъединява към архитектурната фирма „O’Riordan Staehli”, към която основава собствена практика за интериорен дизайн.

През 2009г. заедно със съпругата си Дебора О’Риайн поставя началото на компанията „RUA Architect”, която се занимава предимно с интериорен дизайн и обзавеждане, изработвано от рециклирани материали. През свободното си време преподава в Института за технологии „Cork”.

http://www.ruaarchitects.ie/index.html

5. Кели Хопън



Тя е една от световноизвестните британски интериорни дизайнери. Стилът й е прост и по-скоро модернистичен.

Проектите й красят кориците на списания за интериор по цял свят.

Прави дизайна на апартаменти, частни вили, яхти за международни клиенти, но се занимава и с комерсиални проекти като обзавеждане на хотели, ресторанти и офиси.


Обожаваме дървения под, лакиран в черно

Работи над своя собствена линия керамика, картини, платове и килими, които са достъпни за всеки вкус.

Автор е на няколко книги за обзавеждане – “Table Chick”, “East meets West”, а последната “Kelly Hoppen Home” е публикувана през септември 2007г. През август 2010г. се появява на страниците на сп. “Marie Claire”, където споделя „ Ако един дизайнер иска да бъде успешен, трябва да се научи да поема рискове”.

http://www.kellyhoppenretail.com/

6. Линда Гарланд



Следвайки мечтите си, съумява сама да си изгради име сред най-известните интериорни дизайнери на 20ти век.

Занимава се с обзавеждане в Ямайка, Фиджи и Бали.

Обикновено работи само по един проект на година.

Останалата част от времето си дели между работата като адвокат, занимаващ се с дела относно проблемите на околната среда, и работата в хотела й в Бали.

В интервю споделя – „Интериорният дизайн е голяма моя страст, работата е там, че той е просто една от многото ми страсти”.

www.lindagarland.com



7. Никълъс Хаслам




Първият му проект е… неговата собствена стая, когато е все още много млад. Окичена с изкуствена трева и детайли в стил Рококо това определено е едно от най-странните неща, които той сътворява.

През 2010г. Хаслам пуска на пазара собствена колекция от платове и тапети, както и колекция мебели. Заедно със своя екип, Никълъс работи по проекти, които според него „ са вдъхновени от пространството”. За Хаслам къщата има свой собствен глас, също като клиента.

Емблематични негови творения са свещите „Nicky” и килимите във формата на водно конче.

www.nh-design.co.uk

8. Джон Стефанидис



Основава собствената си практика в Лондон през 1967г. Проектите му са известни правени по поръчка елементи – бронзови дръжки за врата, дъбови кепенци за прозорци, инкрустирана маса, както и комплект изчистени дъбови ракли.

Стефанидис препоръчва изделия от плетена ракита, памук, стъкло и камък за горещи климати, а вълна, кашмир, дъб, шотландско каре и махагон – за студен климат.

В момента се занимава с обзавеждането на хотел в Женева.



Автор е на книгата „Stefanidis Designs”, в която признава „Няма стил, който да мога да отхвърля, както няма и период, който да не може да бъде оценен подобаващо.”

Стефанидис е на мнение, че дори кичът има уникален смисъл.

www.johnstefanidis.com

9. Адриане Кин



Канадка по рождение, Адриане решава, че Великобритания е мястото, където да развива кариерата си на интериорен дизайнер.

Автобиографията й включва работа като моден журналист, редактор в списания, както и кариера в телевизията. Утвърждава се като едно от известните имена на Острова и основава собствена практика.



Член е на Британският Институт за интериорен дизайн, а понякога изнася лекции на тема бизнес и интериор.

http://www.adriennechinn.co.uk

10. Пол Картър 

Ввизията на дизайнерския екип на Картър е реализирането на живата околна среда, която отразява индивидуалният характер и стил на клиента.

За постигането на тази цел един дизайнер се нуждае от унисон с клиентите си, чувство за баланс и пропорция, съчетано с планиране на пространството по ефективен начин и с въображение.

Сред най-интересните и предизвикателни проекти са малък замък край Каркасон, вила, високо в планините на Испания, а награда за дизайн „R.I.B.A.” му носи декорирането на резиденцията „Hampstead Heath” в Северен Лондон.

http://www.uk250.co.uk/frame/12174/paul-carter.html

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.