Следва

Да или не на жена с папийонка

От първи ред на модната седмица в Берлин

Отстрани всичко изглежда вълшебно и бляскаво, но да присъстваш на редовете на модно шоу е изживяване несравнимо с никое друго....

All fashion преди 13 години

Отстрани всичко изглежда бляскаво и вълшебно, но да присъстваш на редовете на модно шоу е изживяване несравнимо с никое друго.

Какво е Берлин от първите редове на ревюто на дизайнера Владимир Каралеев ни разказва кореспондентът ни Надя Мешева от Берлин:

Събота, 22.01.11; Берлин по време на Fashion Week.

10.30ч.

Само час остава до старта на шоуто на деня: българският дизайнер Владимир Каралеев за първи път представя колекцията си като част от официалната програма на Берлинската седмица на модата.



С чаша черно кафе и покана в ръка се отправяме към шатрата на Бебел Плац – площада, който през последната седмица се превърна в манеж на модния цирк.

Пред входа и в лобито отдавна цари оживление и докато изчакваме последните минути преди ревюто в ръцете ни попада журналът, обобщаващ ежедневно най-интересните събития.

Ето го и доказателството, че сме на правилното място - шоуто на Каралеев е препоръката за съботния ден.



11.15ч.

Всичките 500 места в шатрата са заети, a по първите редове засичаме познатите лица на няколко модни редакторки – Vogue, Women's Wear Daily (WWD) и, както по-късно научаваме, творческият директор на H&M, Маргарета ван ден Бош, присъстват на дефилето.



След малко засичаме и кореспондента на БНТ в Берлин заедно с операторски екип. Не липсват и представители на блогосферата: само през няколко места от нас седят момичетата от Les Mads – най-популярния немскоезичен моден блог, които също са фенове на Влади. (Техният поглед върху ревюто ще намериш тук.)

Върху няколко от гостите веднага разпознаваме моделите на Каралеев, чиито геометрични форми и едноцветни десен се открояват на общия фон.

11.30ч.

Публиката е по местата си и секундки преди началото подиумът бива отвит.



Lights on! Под звуците на хипнотична инстументална музика първите два модела излизат на сцената и отприщват буря от светкавици на фотографската платформа. Останалото не можем да опишем с думи, затова оставяме снимките да говорят сами.

Минутни по-късно спектакълът завършва на фона на Nirvana "Where did you sleep last night". Кратък поклон и Влади отново изчезва зад кулисите.



Излизаме като зашеметени. В продължение на 15 минути Каралеев успя да сътвори магическа атмосфера! Рядко сме попадали на толкова добра симбиоза от колекция, модели и музика...

Хайлайтът ни, както и на много други от гостите на ревюто, стават обувките, които за първи път са част от официалната колекция.

Виж ги в интервюто с Владимир Каралеев>>

 

More All fashion