Следва

Трансформърс: Представи си Део

Феномен или епидемия са блогърите според главния редактор на Vogue Италия

Главният редактор на италианския Vogue Франка Созани преди няколко дни излезе с интересно изявление в сайта на списанието...

All fashion преди 13 години

Главният редактор на италианския Vogue Франка Созани преди няколко дни излезе с интересно изявление в сайта на списанието относно блогърите, което разбуди доста духове в средите.

В него тя разсъждава по темата дали "Феномен или епидемия са блогърите". По думите й блогърите не предлагат мнение, а говорят само за себе си, снимайки се в абсурдни аутфити. Много са и са толкова вманиачени в това какво да облекат, че накрая образуват просто тълпа от еднакви хора. Искат всеки да ги разпознава, но никой няма истинско име, а се крие зад псевдоним.

“Те не могат да навредят на никого, защото са като молци. Еднодневки. Ако славата им продължи по-дълго, това не е, защото са по-добри блогъри или пък са по-интересни. Това е тенденция и както се случва с всички тенденции в модата, тя гръмва и си създава много последователи.

Въпреки това са интересен феномен, защото променя отношението към модата. Това не са хора, които са работили в модата достатъчно, за да могат да критикуват всичко, а и нямат модна основа, така че мнението им не се основават на знания или интереси. Коментарите им са наивни и ентусиазирани, но няма тежест в бизнеса.”

Франка признава, че всъщност мнението им е различна гледна точка: “В крайна сметка кой коментира и кой купува? Кого трябва да слушаме: купувача или журналиста? А защо не един блогър?”

Редакторът не отрича, че има и изключителни имена сред популярните блогъри. Такива, които са оригинални и диктуват собствения си стил.

“Както не всички тенденции, така и не всички блогъри са добри, но същото се отнася за дизайнерите и журналистите,” казва Франка. “Времето решава какво е успешно и какво не е, какво ще остане в историята.

Феноменът „Блогър” е прекалено млад и прекалено нов. Нека изчакаме малко преди да го обвиняваме или мразим. Единственото, което мога да кажа със сигурност е, че ако беше болест, щеше да бъде вирусна настинка. Епидемия! ”

Въпреки че личното пренебрежително отношение на Франка прозира в статията от километри, не можем да отречем, че тя има право.

Интересен факт е, че статията е публикувана в карето, обозначено като блог на главния редактор.

More All fashion