Следва

Breathtaker: колан Reptile's Housе Italy

Седмица на модата есен-зима 2011/12 в Лондон. Последният ден на дамските колекции!

Имаме още цял един ден пълен с мъжка мода, за която ще говорим утре, а днес ще разгледаме какво се случи по...

All fashion преди 13 години

Последен ден на модата в Лондон, но не и последен изобщо в Лондон.

Имаме още цял един ден пълен с мъжка мода, за която ще говорим утре, а днес ще разгледаме какво се случи по подиумите на 22-ри февруари.

Като че ли звездната треска се поуспокои и отново редакторите и всички гости започнаха спокойно да мигат, без да се тревожат, че са изпуснали нещо от случващото се в минутите преди да започне ревюто.

И като за последен ден можем да кажем, че Лондон затвърди много от тенденциите, започнати в Ню Йорк. Червеното и синьото са повсеместни, съчетани често с оранжево или горчица.

Коприната, колкото и неочаквано да звучи за зимата присъстваше почти навсякъде, а макси е новото мини. Преувеличени кройки, паднали талии, oversized силуети, много точки и огромно количество кожа и принтове.

Започваме по хронологичен ред.

Mary Katrantzou



Денят е вторник и е направо неприлично рано сутринта за такова голямо ревю. Полузаспалата опашка бавно влиза в старата гара, приютила ревютата на Topshop Newgen, част от които е и Mary. Несъмнено това бе в топ пет на най-чаканите колекции. А дизайнерката от гръцки произход се бе постарала да развие таланта си. И ако миналия път видяхме момичета, облечени в мини рокли с интериорни принтове, то този път те не носят интериор, а са в него, те са самият интериор.



Вдъхновена от яйцата на Фаберже, древни азиатски керамични техники и порцеланите от Meissen, дизайнерката сътвори конструкции от плътен памук, кадифе и вълна, наподобяващи вази, порцелани и овали. Интересното тук е, че тя започна да експериментира и с нови форми и материи. Колекцията не е вече само от рокли, а се появиха ризи, поли, съчетани с плетени клинове, малки сака, панталони и дори копринени дълги обемни рокли.

Marios Schwab



Marios
както винаги заложи на простата елегантност, с малки и фини детайли и прекрасни материи. Основно мини коктейлни рокли с дължина до над коляното се разходиха по подиумите, рядко замествани от кожени якета, панталони или подватени връхни дрехи с интересни кройки.

Отново горчица, отново ръждиво червено, отново кралско синьо, дори всичко беше леко предвидимо. Иначе харесахме детайлите с пришиване на перли, които забелязваме за пореден път в Лондон и няколкото красиви дълги рокли.

Aquascutum



След доста дългия застой на марката, която в момента някак успя да се изправи на крака, видяхме една наистина красива колекция. Нищо излишно, прекрасен стайлинг, елегантни и ежедневни решения на едно място.

Леката еклектика се допълваше и от комбинацията на къси рокли със спортни якета или на елегантни палта със спортни яки, сякаш отрязани от яке за каране на ски. Впечатление в колекцията прави яркото оранжево, което независимо дали е само като акцент или прекроено в цяла дреха създава много силна енергия у дрехата.

Roksanda Ilincic



The Institute of Directors ни приюти във тюркоазените си зали от мрамор и злато, където Roksanda бе решила да покаже дрехите си. Малко по-улегнала ни се стори тази колекция, дизайнерката беше позагърбила присъщата си пищна луксозност и този път я бе премерила съвсем точно и в малки порции.

Сатен, кашмир, вълна, пера и кожи с косъм накараха една зимна колекция да заприлича на тропическа лятна птица. Много силни и ударни цветове, малки детайли в долната част на силуетите, независимо дали в палтата или на полите и множество интересни набори.

Meadham Kirchhoff



Честно казано, очаквахме от дамата дизайнери нещо подобно, но те надминаха очакванията ни. Ревюто бе с продължение около 3 минути, а моделите просто излязоха вкупом на две големи групи, заобиколиха инсталациите в средата на подиума и се прибраха.

От всичко, което набързо успяхме да видим, можем да изведем добрата стара комбинация от червено, черно и бяло на преден план, следвана от малките акценти в светлосиньо. Колекцията иначе изглежда някак консервативно християнска – плетени чорапогащници, дълги напластени поли, ризи с бродерии и колиета с кръстове. Много интересно за наблюдение, признаваме.

Emilio de la Morena




Малко скучен, но пък със свой собствен чар. Колекцията е от точно двайсет почти еднакви рокли с дължина до коляното, поло яки и дълги ръкави или без. Цветовете са изключително топли и меки – от бяло, през бежово и карамел, до оранжево и млечно лилаво и на няколко места черно – за разнообразие. Харесахме прозрачните акценти от шифон и препаските от вълна.

Със съдействието на   

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.