Следва

Четвъртък: Разумен шопинг

Мъжко царство в Лондон. Виж какво показаха младите дизайнери за есен-зима 2011/12

Истинската седмица...

Fashion преди 13 години

Истинската седмица на модата тук в Лондон завърши още вчера, но за истинските ценители остана още един ден, посветен изцяло на мъжете.

Вчера бе денят, в който всички дизайнери на мъжки облекла, ситуирани на територията на Лондон, показаха творенията си в официалния ден на мъжете в рамките на Седмицата на модата.

И макар и по същото време някъде в Милано Фрида Джанини да показваше колекцията си за Gucci, защото там вече бе първият ден от Миланската седмица на модата, ние решихме да обърнем внимание и на момчетата, защото те го заслужават.

Всъщност мъжките облекла са много по-интересни за наблюдение, особено тук в Лондон – Меката на експериментаторите.

Вече сигурно знаете, че от няколко сезона насам мъжките и дамските трендове се уеднаквиха до краен предел.

Е, тогава няма да ви изненадаме ако кажем, че основните цветове са черното и сивото, а червеното, оранжевото, жълтото и синьото присъстват абсолютно навсякъде като силни акценти в съчетанията.

Ето и тези, на които си заслужава да се обърне внимание:

Christopher Shannon



Една колкото спортна, толкова и елегантна колекция. Почти няма дреха в мъжкия гардероб, която да не е разработена за зимата от Кристофър.

Еклектичен стайлинг подход на елегантно и спортно – риза и панталон със спортна раница, прозрачни материи с подватени панталони и блузи. Съчетанията са много смели, но в разумни граници, макар че тези вежди прекрачват доста ограничения.

Topman Design



Винаги сме ги харесвали, защото успяват да уловят духа на световните тенденции и все пак да ги изведат до резултат на местна почва.

Широки панталони с висока талия и басти, яки от кожа с косъм, сака, палта и панталони от туид, съчетани с интересни плетки, които макар и много скучни на пръв поглед, оставят силно впечатление.

Много харесахме палтата с кройка на тренчкот, но изработени от вълнен плат и с кожени яки.

JW Anderson




Моментът на експериментите настъпи. Бонбонени неонови цветове, пейсли принтове, oversized силуети, тесни пуловери от букле, дори поли.

Но все пак абсолютно нищо не дразни и не се набива прекалено много на очи, което всъщност е похвално. И ако вчера си говорихме за дамските обувки с пух, то ето ви и мъжкия еквивалент.

Допадна ни също и идеята за сако с дълъг плисиран гръб. Стои като фрак, но всъщност си е половин пола.

Felipe Rojas Llanos



Съвсем младо и интересно име. Всъщност те са двама и се справят много добре. Допада ни минималистичният им начин на мислене. Нищо излишно, просто топ, панталон и палто. И това е достатъчно.

James Long



Любимец и наш фаворит от няколко сезона насам. След всички цветове, които успя да събере в пролетно-лятната си колекция, дизайнерът, който този сезон за пръв път показа и дамска линия, леко намали палитрата си в мъжкия департамент.

Въпреки всичко остава изключително интересен с много плетени детайли от цветове, които преплитайки се създават нови и нови нюанси. Харесахме точките, които се появиха на малко места при мъжете, за разлика от положението в женския лагер, както и кожените якета.
 
Със съдействието на   


 

More Fashion