Следва

Кели Осбърн е перфектна в ролята на Material girl

Versace си връща контрола върху Versus

Versace SpA обяви, че е постигнато споразумение със Swinger International SpA, според което Versace ще откупи ...

All fashion преди 13 години

Versace SpA обяви, че е постигнато споразумение със Swinger International SpA, според което Versace ще откупи лиценза за производство и дистрибуция на марката Versus. Swinger ще запази лицензите си за производството и дистрибуцията на продукти с марка Versace Jeans.

След успешната реорганизация на миланската модна къща, започната през 2009, Versace премина към изпълнение на стратегия за агресивно разрастване, което стартира миналата година. Стартът бе с фокус върху мрежата от бутици, предлагащи основната линия Versace. Последва представянето на линията Versace Collection Donna и откриване на 65 нови бутика по франчайзингови договори.

С тази ефектнивна, напълно интегрирана верига за доставки, компанията вече разполага с инфраструктурата, даваща възможност да се поеме мениджмънтът на марката Versus. Първият резултат от промяната ще бъде колекцията за сезон Пролет-лято 2012.

Swinger ще се съсредоточи върху производството на Versace Jeans (марката преди беше VJC), и върху разпространението й по света с изключение на няколко пазара: Далечния Изток, Япония и Северна Америка. Операциите на тези пазари се осъществяват директно от Versace SpA.

Джан Джакомо Ферарис, главният изпълнителен директор на Versace SpA, коментира промяната така: ”Марката Versus е ключов актив на нашата фирма и ние ще се посветим изцяло на развитието на нейния потенциал. Искам да благодаря на Swinger за поставянето на здрава основа за бизнеса на Versus и за това, че е стратегически партньор в амбиционните планове за разрастване, които ние имаме по отношение на Versace Jeans.”

More All fashion