Следва

Б като Библия - Б като Блог

Trend Report: Есен-зима 2011/12 според лондонските дизайнери

Макар и пускайки се по течението на модните седмици вече да сме на територията на Милано, не можем да...

Fashion преди 13 години

Макар и пускайки се по течението на модните седмици вече да сме на територията на Милано, не можем да пропуснем да сложим окончателно чертата след любимия Лондон.

Решихме това да се случи с един подробен разбор на най-запомнящите се тенденции, които Лондон създаде или пък затвърди след Ню Йорк.

В края на годината ще можеш спокойно да кажеш, че си готова за есента и зимата, само ако в гардероба ти има нещо червено или оранжево, няколко големи и красиви принта, много палта и то не какви да е, а огромни, вълна, плетива и най-неочаквано – коприна.

Взимай химикал и записвай, ако не – направо принтирай и до септември цялото упражнение наизуст, за да имаш готовност за есенния шопинг.

Ето ги и нашите фаворити сред лондонските тенденции:

От червено до оранжево


Jonathan Saunders, Matthew Williamson, Marios Schwab, Paul Smith, Roksanda Ilincic FW 2011

Силните цветове запазват позицията си на акцентиращи в гардероба ти и за следващата зима, като продължение на всичко искрящо, с което ще се снабдиш за лятото.

Нюансите варират от наситено английско червено, през кармин, до силен оранж и дори искрящо розово. Ти просто избери едно и се облечи от глава до пети в него.

Горчиво


Unique, Acne, Burberry, Mulberry, Richard Nicoll FW 2011

Цветът „горчица” е толкова есенен и приятен, че го препоръчваме силно. Той прелива в нюанси, забърквайки се с малко зелено или до достигане на жълтеникаво и кафяво.

Това всъщност е и красотата му. Можеш да изработиш така аутфита си, че той да изглежда монохромен, а всъщност да е от много нюанси с акцент на горчивия.

Кожа


David Koma, Todd Lynn, Nicole Farhi, Marios Schwab, Jean-Pierre Braganza FW 2011

За пореден сезон кожата е повсеместна. Лицева, гладка, намачкана, груба, от пони, само като детайл, фина като коприна, акцентираща или като цяла рокля – няма значение. Важното е да присъства.

Най-много харесваме кожените рокли и поли, те са ни слабост.

Метал


Felder Felder, Acne, Mulberry, Christopher Kane, Michael Van Der Ham FW 2011

Металните отблясъци са трудни за носене, но пък винаги са интересни, а за зимата – задължителни, особено сребърните тонове. Видяхме метализирана коприна, много пайети, кадифе с отблясъци, кожа, дори апликации с метален варак.

Ако не искаш да прибягваш до крайности, просто заложи на лек детайл на чантата, ръкавиците или колана, а ако си решила да експериментираш – направо от глава до пети, без проблем.

Макси е новото мини... От коприна



Holly Fulton, Richard Nicoll, Peter Pilloto, Mulberry, Matthew Williamson FW 2011

За това вече споменахме много пъти. Преувеличените отпуснати силуети колкото и да не ни се вярваше са адски секси, когато са направени както трябва. А в тази тенденция харесахме големите копринени рокли с лек седемдесетарски полъх.

А как да ги приложиш в есенна обстановка? Лесно. Прибавяш кожено яке, боти и огромен шал и щастливо развяваш поли на есенния полъх.

Макси палта



Burberry, Nicole Farhi, Acne, Julien Macdonald, Unique FW 2011

Този сезон определено бе сезона на връхните дрехи. И те всички до една са oversized. Паднали рамене, ниски талии, преувеличени силуети, а тялото ти, сякаш сгушено вътре.

Стои сладко на моменти, но понякога е прекалено огромно. Но какво пък, в случая само едно палто (и то какво!) прави тоалета ти, което си е лесна работа.

Дребни, дребни принтове


Matthew Williamson, Mary Katrantzou, Jonathan Saunders, Issa, Erdem FW 2011

Според огромните летни цветя, които са разцъфнали във всички пролетно-летни колекции, малките красиви и декоративни принтове на есента са направо джуджета.

Геометрични, флорални, триизмерни, абстрактни, общо взето – всякакви. А най-интересно е ако имаш смелостта да смесиш няколко на едно място. Получава се нещо едновременно експанзивно и страхотно.

Мъжки момичета


Unique, Paul Smith, Nicole Farhi, Jonathan Saunders, Matthew Williamson FW 2011

Дамския денди стил винаги е бил висш пилотаж. За есента се насладихме на предложения от широки панталони с басти, точно каквато е и тенденцията при мъжете, къси сака, мокасини, сака с двуредово закопчаване, закопчани до горе ризи.  И всичко това с огромна доза женственост, заради силно подчертаната талия и цветните акценти.
 

More Fashion