Следва

Време за сандали

Lost& Found или да намериш изгубената душа на дрехата

Модата като артистично творение, като нещо направено от ръцете и душата на създателя му е може би малко...

All fashion преди 13 години

Модата като артистично творение, като нещо направено от ръцете и душата на създателя му е може би малко позабравена екстра. Но има дизайнерски концепции, които се опитват да съживят точно тази страна на изкуството, наречено "hand made" дреха.

И вече можем да открием тази алтернатива и у нас. В бутик Farenah Concept.

Колекцията се казва Lost & Found и посветена на чистите идеи. Тя залага само на занаятчийския и артистичен подход в изработката на дрехите, които са загубени и заменени от хипер-индустриализацията и обсебващо желание за постоянни промени в модата.

Дизайнерското студио се опитва да запази и съживи стари техники и материали, колекцията се развива чрез проучвания и креативни експерименти, стремейки се да дефинира по-комплексно чувство за лукс.

Lost & Found е концепция, която не влиза в никакви дефиниции. В зависимост от това, което ни влияе най-силно в момента, концепцията има свободата да се развива и да смени формата или предмета.



Дизайнът и производството се намира изцяло в Италия, като всяка част е направена от старите ръце на тези, които все още пазят духа на „hand made” майсторството. Всеки предмет от колекцията е обгърнат от много труд и човешки усилия, отишли в създаването и изваждането и на бял свят.Дизайнерка зад бранда Lost& Found e Ria Dunn. Тя е определяна и като артист-занаятчия заради невероятния фокус и внимание към детайла.



Дизайнерското студио се намира в провинциална Тоскана и извършва дейността си в изоставена фабрика за текстил. Там е мястото, където всички влияния на култура, международни пътувания и местни проучвания се срещат, за да създадат колекциите на Lost & Found.



Ria Dunn споделя: “Много от клиентите ми когато видят колекцията взимат някои отделни дрехи и ги приближават до носа си, за да ги помиришат и усетят. Изключително добре ми действат подобни действия от тяхна страна защото означава, че съм успяла да докосна човека по най-суровия и инстинктивен начин. Винаги съм се старала с работата си да изразявам тези естествени аспекти. Надявам се, че те са предават по възможно най-автентичния начин – чрез всичките сетива”.

Пролетно-лятната колекция на бранда (мъжко и дамско) е вече налична във Фарена.
 

More All fashion