Следва

Големите завръщания - двуредното закопчаване

Как го прави тя - София Копола

София Копола притежава фина фигура, скули, за които убиваме, приятен средиземноморски нос и набъбнала горна устна, която се повдига леко...

Fashion преди 13 години

София Копола притежава фина фигура, скули, за които убиваме, приятен средиземноморски нос и набъбнала горна устна, която се повдига леко от зъбите й от едната страна. Обикновено носи едва доловим грим, под който и след 40 години все още прозира детското й излъчване. За нея казват, че е мила дама, без грам холивудско високомерие. Има благ глас и говори спокойно и нежно.

Секси, без да е натрапчива с елегантен и усъвършенстван от времето стил и вече 4 филма под нейна режисура, за които можем с часове да си говорим. Кариерата й в киното започва още с раждането й през 1971, докато баща й снима Кръстникът. Първата роля на София е като детето на Майкъл Корлеоне, има и малка роля в Кръстникът II и няколко други продукции, но кариерата й свършва с третата част на филма, където тя заменя Уинона Райдър. „Актьорската работа не е за мен. Не обичам да ми казват какво да правя.”

Но как всъщност го прави тя?! Ето ги модните тайни на София Копола:

Джинсите – София обожава джинсите Acne Hex black.

Чантата – чантата, която тя предпочита в ежедневието си е нейната SC чанта за Louis Vuitton – тъмносиня и малка.

Пижамата – копринена на Prada.

Ризата – ризи Charvet, които харесва, заради прецизната изработка. Поръчва дузини от тях, докато снима, за да не хвърля излишни мисли в облеклото си.

Панталоните – кашмирен клин на Louis Vuitton, който облича по време на полети или когато просто не се старае.


чорапи от кашмир Brora, клин от кашмир Louis Vuitton, риза Charvet, чанта SС, Sofia Coppola for Louis Vuitton

Чорапите – чорапите на София отново са от кашмир с етикет Brora.

Обувките – балеринки на Alaia.

Палтото – класическо тъмносиньо палто на Celine.

Пуловерът – София си пада по мъжките пуловери от кашмир с обло деколте на Marc Jacobs. Любимите й са в тъмносиньо и светлосиво.

Роклята – дългите тишърти на Alexander Wang, като предпочита класическите модели в бяло, черно или сиво на тъмносиньо райе.



Бельото – бельото на режисьорката е Araks. Използвали са го в Lost in Translation и тя го поръчва от тогава.

Тефтерът - Smythson fuschia Soho diary. „Използвам ги от години. Винаги се радвам, когато се сдобия с нов в началото на годината. Харесва ми, че виждам седмицата и мога да си водя бележки едновременно встрани от нея.”

Фотоапарат Contrax T3. София признава, че редовно опитва да работи и с други фотоапарати, но накрая винаги се връща към този. „Знам, че трябва да използвам дигитален, но тези снимки винаги се оказват най-добрите.”

More Fashion