Следва

Да постигнем френски шик в десет лесни стъпки

Евелина Гелина е българският победител в дизайнерския конкурс „Triumph Inspiration Award” 2011

Миналата година български дизайнер взе международното отличие в Лондон Triumph Inspiration Awards, a Хеленa...

All fashion преди 13 години

Миналата година българския дизайнер Николай Божилов взе международното отличие в Лондон Triumph Inspiration Awards, a Хелена Кристенсен облече неговото бельо за фотосесия.

Година преди това Бийонсе се появи в бельо досущ като това на българския дизайнер Искрен Лозанов, с който участва в същия конкурс, за което обаче се наложи да си плати скъпо.

Изобщо, когато българският творец има шанс за изява, той се представя с най-добрите идеи, които много световни звезди оценяват.

Поредният Triumph Inspiration Award 2011 вчера определи на национално ниво кой български дизайнер ще се състезава на финала за голямата награда на международно ниво в Берлин през юли тази година. Във Военния клуб с ВИП гости и тържествено ревю, в стила на световните prêt-a-porter представяния, честта да представи българската идея за модата в Германия ще има младата второкурсничка на Националната художествена академия Евелина Гелина. Нейният модел „Многолик индивидуализъм” интерпретира уникалния образ на жената, чиято красота не е в абсолютното съвършенство, а в нейната неповторимост.

Мотото на конкурса – “125 Years of Celebrating Women”, както знаеш толкова години марката вече прави телата ни по-красиви, даде възможност на всички 20 финалисти да интерпретират темата за честването и възхвалата на жената.



Второто място спечели Пламена Цветкова, IV курс бакалавър в Нов български университет със своето дизайнерско творение „Кураж”, вдъхновено от страстта към летенето на Амелия Ерхарт. Пламена ще пътува за Лондон по време на седмицата на модата за млади дизайнери през месец юни.



Яна Каприева, II курс от Националната художествена академия, зае трето място в националния финал с модела си „Коронация”. Яна получи като награда стаж в модно издание и курс по английски.



Талантливите студенти от НХА и НБУ бяха оценявани от жури в състав: председател – Дора Блек-Хемплер – управител на „Триумф Интернационал София” и членове - проф. д-р Любомир Стойков – председател на Академията за мода, Дарина Стоянова, президент на „Хенкел”, България, Мария Георгиева – главен редактор на списание ELLE България и българската дизайнерка Албена Александрова от „Рошавата Гарга”.

Сред ВИП гостите се откроиха Меглена Плугчиева, Алена, Теди Кацарова, Жана Жекова, Ирена Комитова, Амалия Тинчева, Петя Велкова, собственичките на монобранд бутик Just Cavalli - Силвия Колева и Славея Янева.

Докато журито взимаше окончателното си решение, гостите се насладиха на танцово ревю, което представи уникалната колекция на Триумф от секси оформящо формите ти бельо – Shape Sensation.



Гостите на спектакъла имаха визможност да видят и моделите на дизайнерите спечелили световните финали на конкурса „Triumph Inspiration Award” през 2008 – японката Мидури Матсуо с модела „Фимейл Фасинейшън” (Female Fascination), 2009 – Джеймс Нолан от Великобритания с модела „Одет и Одилия”, както и миналогодишният световен победител – моделът „Морфология” на българския дизайнер Николай Божилов, който излезе на сцената с момичета, облечени с адаптирания за производство негов модел.



Моделът, удостоен с първа награда на световния финал тази година, също ще бъде адаптиран от дизайнерите на „Триумф” и през 2012 г. ще бъде пуснат за производство като лимитирана серия, за да се продава в избрани магазини по цял свят. Тази година в конкурса участват студенти от 37 страни. Световният финал ще се проведе на 6 юли в Берлин. Победителят ще получи награда от 15 000 евро. Класираните на второ и трето място автори на дизайнерски проекти ще получат съответно 10 000 и 5 000 евро.

Пожелаваме успех на българката, подобен на двамата й предшественици!
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.