Следва

Б като Библия - Б като Блог

Обвиняват ZARA в липсата на качествени материи

Асоциацията на потребителите в Пекин обвини Zara, че игнорира правата на потребителите си. Испанският бранд, които има магазини...

All fashion преди 12 години

Асоциацията на потребителите в Пекин обвини Zara, че игнорира правата на потребителите си.

Испанският бранд, който има магазини в Южна Америка, Европа и Азия е сред 20-те популярни марки, които бяха обявени за нередовни, след като се провалиха на скорошни тестове за качество. Дрехите, прoдавани от Zara, се провалили в три категории повече от всеки останал изследван лейбъл, освен това били единствените, които се провалят в три последователни теста.

АПП публикува доклада си в началото на този месец, след като изследва 57 местни и международни бранда, които продават дрехите си в Пекин, в тест от 13 фази. Първото изпитание, в която се проваля Zara, e това за състава на тъканите на дрехите. Докато на етикетите на мъжки панталони пише, че са съставени от 75% памук, 20% вълна и 5% полиестер, се оказва, че в действителност те имат 68% памук, 10% вълна и 12% други материали.

В допълнение към това, по време на тестовете за трайността на цветовете, при панталоните са забелязва превишаване на законовите граници на формалдехид и алкалност и двете от които могат да раздразнят кожата.



“Това, което ни подразни най-много не е фактът, че Zara продължава да се проваля на тестовете, а това, че си мълчи за проблема с качеството, открит в Китай,” заяви вицепрезидентът на АПП. „Поведението им наистина не отива на международния им имидж.”

Говорителят на Zara за Китай заяви, че компанията ще поправи грешките в етикетите си, но обвини фабриките в Мароко за ниското качество на продуктите си. Още по-дразнещото е, че обяви нивото на качество за достатъчно високо за пазара на Китай.

 

More All fashion