Следва

Избрани модели на Blumarine и Blugirl в бутика на Astella Atelier

Editors' choice: Ако аз бях кралска булка...

На лице са следните фактори: пролет, сватби, принцеси, карети, принцове, звезди, Сара Бъртън, Филип Трейси...

Fashion преди 12 години

На лице са следните фактори: пролет, сватби, принцеси, карети, принцове, звезди, Сара Бъртън, Филип Трейси, Alexander McQueen, кралици, дворци, абатства, рокли, воали, рози, червен килим и синя кръв.

При такива обстоятелства как да не се размечтаем за лудо и трайно влюбване в принц, което при добро разположение на звездите да завърши със сватба.

Понеже Уилям вече е зает, остават само осем свободни момчета (което идеално ни устройва), които само чакат деня, в който ще ни обуят стъклените пантофки.

Така че, докато чакаме кралица Елизабет II да одобри в писмена форма молбата ни да се омъжим за Хари, избрахме булчинските си рокли за случая.

Мария


Valentino, Victoria Beckam, Givenchy Haute Couture пролет-лято 2011

Истината е, че не ми се става принцеса и никак, ама никак не ми се омъжва за принц. Може би някоя възпитана рок звезда, на която няма да слушам песните, но не и принц. Но ако все пак по някакви причини ми се наложи – като световен мир, гладуваща Африка или опазването на изчезващите норки – вероятно бих избрала модел подобен на горните. Трябва да е дълга, с обособена талия и малки ръкавки, които да покриват раменете. Много семпла, но за сметка на това ще има дълъг 11 м воал и гигантска тиара.

Антония


Christian Dior Haute Couture SS2011, Elie Saab Haute Couture SS2011, Chloe' SS2011

Ами, общо взето останаха две приемливи възможности. Аз не избирам Хари, колкото и да е сладък и все още да има коса, а по-скоро Андреа Казираги, при все, че той има малко по-голям шанс да управлява. Е, не Англия и половината свят, а Монако, но хайде, без претенции. Единственото условие е Hermes да кръстят чанта на мен (Tonny Bag), после съм негова докато кокаиновата му зависимост не ни раздели. Осъзнавам, че няма да бъде брак за чудо и приказ, но поне като за начало ще изглеждаме добре на сватбените си снимки.

Сега да си дойдем на думата за роклята. Задължително тясна, с огромен шлейф и в цвят, различен, но близък до бялото. Харесва ми идеята за класически силует със стегната талия и разкроени веревни дължини от жарсе, дантела или коприна. Не харесвам изключително дълги шлейфове, с които не можеш да се движиш, а по-скоро ще наблегна на прозрачен много дълъг воал, обточен с фина дантела и малки перли, който по-късно се маха. Първата рокля си представям в още по-светли цветове, малко по-дълга отпред и леко следваща крачките ми отзад. Втората остава точно така, но махаме 30% от бродериите по нея, защото честно казано идват малко в повече, а третата е прекрасна, просто трябва да е много дълга може би бих добавила акцент в плата, от който е изработена - бродерия с малки перли.

Гергана



Ако аз бях кралска булка първо щях да искам специалната ми сватба да е в градината на Бъкингамския доврец. Защо не, нали един ден може да съм кралица, все една моя прищявка трябваше да изпълнят.

Със сигурност щях да въведа в поканата една малка забележка за височината на декора на шапките на гостите, за да могат всички да имат добра видимост към олтара.

А роклята! О, роклята. Със сигурност е огромна чест да носиш Алекзандър Маккуин, но аз лично бих заложила на истинска икона. Рокля, носена от бабата на Елизабет II или от Джаки на сватбата й с Кенеди.

Бих я взела назаем oт музей, бих заложила на винтидж ефекта и паметта към някоя модна икона. И после бих я върнала обратно, а към историята на тази рокля, там уредниците да добавят – носена от кралица Виктория и от принцеса Еди коя си на сватбата й с престолонаследника. (който и да е той).

Петя



Моята булчинска мечта е облечена в Оскар де ла Рента. Не че Алекзандър Маккуин е лоша идея, мисля дори, че Херцогиня Катрин направи най-добрия избор.

Но….. ако аз бях кралска булка, никой нямаше да ме спре да облека десетките метри дантела в роклите на Oscаr de la Renta. Може би нямаше да имам толкова дълъг шлейф, но той задължително също ще е от дантела – брюкселска, с онзи великолепен винтидж мръсно бял ефект.

Точно като тази на снимката. И никакви кралски етикети не биха ме спрели да разголя деколтето и да оставя красивия ми бюст да се подава от скъпата ми дантелена рокля.
 

More Fashion