Следва

Краят на конкурса "Стани моден редактор": ФИНАЛИСТИТЕ - Виржиния Недева

Краят на конкурса "Стани моден редактор": ФИНАЛИСТИТЕ - Боряна Михайловска

Шест седмици по-късно. Една задача, която никак не е лесна за изпълнение, накара стотици талантливи...

Шопинг преди 12 години

Истинският пролетен шопинг започва сега.

Шест седмици по-късно: Една задача, която никак не е лесна за изпълнение, накара стотици талантливи неангажирани с модата момичета и момчета с усет към красивото, смисленото и полезното, верни читатели на ViewSofia, да направят своята първа модна публикация като истински професионалисти.

Предизвикателството към всички бе да си представите, че сте модни редактор във ViewSofia и имате поставен материал да направите най-готиния, разумен, практичен и съобразен с тенденциите пролетно-летен гардероб на обща стойност 1000 лева. Бутици, онлайн шоповете или някой от любимите ви секънд хенд магазини бяха идеални източници на вдъхновение.

И вие се справихте отлично! Презентациите на много от вас го доказват с изключителни идеи за съчетаване на тенденциите и отделните елементи от пролетно-летния гардероб, а материалите ви ще са безкрайно полезни на останалата част от аудиторията.

Голямата награда за добре свършената работа е тези виртуално изхарчени 1000 лева, да станат реално попълнение в бюджета за пазаруване, почивка или каквото ви кара да се чувствате добре. Но тя, разбира се, е една-единствена, но, повярвайте, ще е много трудно да изберем окончателен победител.

За останалите от най най-добрите ще има и малки подаръци от нас – аксесоари и всякакви неща, които ще имат принос в гардероба ви.

Част от наградата е и публикация във Вю София, където всеки ден ще представяме работата на най-добрите, избрани след дълго обсъждане от нашия редакторски екип.

Избраните участници ще се публикуват по азбучен ред. Това е първият от тях:

Моден редактор: Боряна Михайловска
Тема: пролетно-летния гардероб
за ViewSofia.com

Избрах за връхни дрехи сака в неутрални цветове, защото придават стил и на най-семплия т-шърт и стари дънки, а и лесно се комбинират. Търсих интересни и качествени аксесоари и обувки, защото те могат да направят или да развалят всичко. Дрехите - трябваше да са удобни, по възможност от естествени материи. Останалото е въображение. Повечето ансамбли чрез смяна на обувките и аксесоарите могат бързо да се превърнат от ежедневно облекло във вечерно и обратно.



1. Тук всичко започва от т-шърта. Оглеждам се за раирана фланелка от доста време( този френски шик!). Изглежда нещо обикновенно, но някак не попадах на моята. В тази ми харесва деколтето тип лодка и най-вече дължината на ръкавите. Сакото е другото нещо на което много се зарадвах, от черен, памучен велур и добре скроено. И него и т-шърта намерих в secong hand. Прибавих бермуди от деним. Няма по-удобна дреха от тях в топлите месеци. Тези обувки харесвам отдавна, подхождат на всичко, важното е глезенът да е открит. Чантата - съчетание на текстил и изкуствена кожа с очарователни точки (знам, този сезон са много важни). Тя е голяма, удобна, придаваща характер и на най-семплото облекло. Харесва ми как шапката допълва играта с графични елементи и завършва всичко.

(т-шърт - second hand, памук, 3лв; сако - French Connection от second hand, памук, 2лв; бермуди - la Redoute, деним, 60лв*; чанта - Asos, памук и изк. кожа, 55лв; обувки - Zara, ест. кожа, 99лв; шапка - Mayser Milz от parAvan( онлайн магазин за нови дизайнери и винтидж находки), 14лв; общо: 233лв).



2. Полата беше тази, която ме очарова, и дълго търсих с какво да я комбинирам. Харесва ми този необикновен т-шърт и как заедно с полата се допълват взаимно, подчертавайки индивидуалността си. Сандалите - привлече ме съчетанието на металните отблясъци в тях, а и изглеждат много удобни. Чантата - малка, лека, от естествена кожа, с дълга дръжка и в тъмен, дълбок нюанс на червеното. Очилата - тази форма на рамката отива почти на всяко лице, а преливащите цветове са много красиви.

(пола - La Redoute, копринен креп, 82лв*; т-шърт - parAvan, памук, 20лв; сандали - La Redoute, 20 лв*; очила - Mango, 45лв; чанта - La Toscana от second hand, ест. кожа, 3лв; общо: 170лв).



3. Ефирна рокля за романтичните моменти. Естествената материя за мен е голямо предимство. Високите обувки издължават силуета, така че да изглеждате божествена. Аз си се представям с нея боса на плажа. Прибавих малката кожена чанта, тънък колан от естествена кожа, допълващ огнените нюанси. Шапката с малка периферия, облечена в дантела, заедно с необичайно широката но и нежна гривна подчертават романтичния дух.

(рокля - Asos, памук, 67лв; колан - La Redoute, ест. кожа, 42лв*; обувки - parAvan, кожа и лак, 12лв; шапка - Zara от parAvan, 14лв; чанта – La Toscana от second hand, ест. кожа; общо: 135лв).



4. Белите тесни дънки са си класика. И за да ги направя необикновени, избрах тази копринена риза с жабо в нежно син цвят и обувките - истинско произведение на изкуството. А дебелият им ток ги прави и доста удобни. Добавих малка чанта с дълга дръжка и очилата - винаги ще нося авиаторски очила. Тези се отличават с детайли с имитация на кожа.

(панталон – H&M от second hand, деним, памук, 5лв; риза – parAvan, коприна, 27лв; очила – Asos, 35лв; чанта – La Toscana от second hand, ест. кожа**; сандали – Zara, ест. кожа, 199лв; общо: 266лв).



5. Тъмносинята рокля е пролетно-летен вариант на малката черна рокля. Лека материя, изискано и секси деколте, добра основа да развихри човек въображението си. За прохладните вечери е нужна и лека връхна дреха. Намерих това прекрасно сако в second hand и не мога да пропусна да кажа - струваше само 1 лев. Да, тук са задължителни зашеметяващи обувки. Чанта плик с минималистично излъчване и цвят на старо злато. И още блясък в дългото колие с кехлибарения бухал.

(рокля – CYRILLUS от La Redoute, 120лв; сако – H&M от second hand, полиестер, 1лв; чанта – Zara, изк. кожа и метал, 45лв; колие – Asos, метал, 30лв; сандали – Zara, ест. кожа**; общо: 196лв).



6. Няколко други комбинации с горните елементи.
* посочила съм цените актуални в момента, тъй като в La Redoute те често се променят
** цената е вкючена в друг outfit

ОБЩО: 1000 лв

Това е! За мен беше удоволствие!
Боряна Михайловска

С подкрепата на:
                

More Шопинг