Следва

Мляко от бадеми. Само да опиташ веднъж...

Функционалност + висока класа = Opel Zafira Tourer

Не, тя няма криле, нито пък минибар в купето. Не, колата на бъдещето не се движи с вода, нито може да се превръща...

All About Life преди 12 години

Не, тя няма криле, нито пък минибар в купето. Не, колата на бъдещето не се движи с вода, нито може да се превръща в хола ти, когато пожелаеш, но колата на бъдещето има концепция да бъде комфортна за всички, които се возят в нея на дълго пътешествие, да бъде красива, разбира се, надеждна, елегантна и да събира цялото семейство.

Новият Opel Zafira Tourer, който ще отбележи световната си премиера на 64-тото международно автомобилно изложение във Франкфурт на Майн (15 до 25 септември 2011 година) е изпълнил точно тези изисквания.

Така той се е превърнал в специалист по гъвкавостта с качества на луксозен модел, изработен е с изключителна концепция на седалките, като индивидуалният комфорт придобива измерения отвъд семейната функционалност, има динамична визия, което ще рече атлетичен силует, комбиниран с впечатляващ дизайн на предната част, също така не е пренебрегнал комфорта и безопасността с иновативните системи за подпомагане на водача подобряват удобството и комфорта на управление.

Гъвкавостта и високото качество са визитната картичка на новата Zafira Tourer. Инженерите на Opel значително са усъвършенствали интелигентната концепция на седалките Flex7.

В допълнение към това Zafira Tourer може да бъде поръчана с уникалната система за организация на седалките като в салон “Lounge Seating”, осигуряваща щедро пространство и комфорт, подобен на този в лимузина.

Благодарение на интелигентен механизъм вертикалната част на средната седалка от втория ред може да се сгъва и да се завърта, пак в името на комфорта на ръцете. И най-хубавото е, че предлага максимално индивидуално пространство и ергономия, при което, возейки се, можеш да променяш позицията си при желание и удобство по време на пътуването.

Zafira Tourer предлага товарен обем от 710 литра в конфигурация с пет места (със 65 литра повече от този на актуалната Zafira), и до 1,860 литра (+ 40 литра) при сгъване на всички задни седалки. Има място за всички куфари, спокойно!

Премиера в Zafira Tourer правят много иновативни системи за асистенция като предупреждение за автомобил в мъртвата зона (Side Blind Spot Alert, SBSA) -предупреждава водача за опасност от инцидент при маневра за промяна на лентата; за улесняване на маневрите при паркиране системата за Асистенция при паркиране (Advanced Park Assist, APA) помага на водача да открие адекватно пространство за паркиране и го направлява при извършване на маневрата, а камерата за обратен ход (Rear View Camera) превръща дори най-трудните маневри в тесни пространства в детска игра.

Новата старт-стоп технология на Opel, която допълнително намалява разхода на гориво, особено в интензивен градски трафик се предлага както за бензиновия мотор 1.4 Turbo, така и за дизеловия 2.0 CDTI агрегат.

Скоро след дебюта си, гамата на Zafira Tourer ще се разшири с моделите с допълнително намален разход на гориво ecoFLEX, както и варианти, задвижвани със сгъстен природен газ (CNG) и втечнен петролен газ (LPG). Няколко месеца по-късно ще се предлагат и спортни версии с по-мощни задвижващи агрегати, включително бензинови мотори от изцяло ново поколение.

Тъй като сегментът на компактните еднообемни модели възстанови своя ръст в началото на 2010 година, той ще стане още по-привлекателен, благодарение на Opel. Актуалната Opel Zafira ще продължи да се произвежда едновременно с по-рафинираната Zafira Tourer, предлагайки на клиентите и един функционален, гъвкав еднообемен автомобил на по-достъпна цена.

По този начин гамата от еднообемни автомобили на Opel включва мини модела Agila (дължина: 3.74 метра), малката Meriva (4.29 м), компактните Zafira (4.47 м) и Zafira Tourer (4.66 м).

И двата модела Zafira ще се произвеждат в завода на Opel в Бохум в Германия.

Е, чакаме ги!
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.