Следва

Трансформърс или как трябва да изглежда една дама на президентски прием

Блейзърът без ръкави и как да го носим или новият стожер в базовия гардероб

Дните на ръкавите са преброени. Навиваме ги, вдигаме ги над лакътя, или генерално се отърваваме от тях като ги...

Fashion преди 12 години

Дните на ръкавите са преброени. Навиваме ги, вдигаме ги над лакътя, или генерално се отричаме от тях като просто търсим връхна дреха без такива.

И честно казано, така повече ни харесва. По-секси е, защото хем си облечена, хем показваш изтънчено красивите си голи ръце. Също така в офиса сакото с навити ръкави се превърна почти в задължителен тренд – елегантно е за среща, удобно е за работа и лежерно за коктейлите после. То и затова тази дреха е сред базовите артикули в дамския гардероб. Просто навиваш ръкава и слагаш върху всичко. Така прави и Мария Силвестър.

Лятото обаче наближава и все по-често дори и навитият ръкав е малкият изнерващ проблем от on и off положението, когато сутрин е студено за по топ без ръкави, а следобед се налага да носиш сакото си в ръка.

Има обаче една чудесна модна алтернатива, която е за точно този момент на преход от топъл към направо горещ сезон, а именно блейзърът без ръкави.

Този casual красавец нахлу като тенденция още през 2009-та, но вече си извоюва статута на гардеробен стожер, нещо като коженото яке, малката черна рокля, роклята тишърт и конвърските. Ами че той, блейзърът, си отива с всяко едно от изброените.



Това е и магията на безръкавния блейзър – можете да го сложиш буквално на всичко и да постигнеш различни ефекти. Ако се чувстваш прекалено раздърпана и грънч, то един черен или бял блейзър без ръкави би „постегнал” визията ти.



От друга страна, строгото, скучно работно облекло от фина риза и черна пола/панталон би понесло с удоволствие черен блейзър или такъв в цвета на ризата, който би разчупил визията към по-неофициална.



Дотук с предсказуемите комбинации обаче. Блейзърът без ръкави се съчетава чудесно в модерните за сезона colour-block комбинации. Ако си късметлийка да се сдобиеш с такъв в ярък цвят, я син, я зелен, я бежов, то той е идеалната връхна дреха за жълт, син или бежов панталон с ръб или пък зелен, бежов или син копринен топ. При търсенето имай предвид дизайна на Боян Кузески, от ViewSofiaShop. Този си идва в комплект със брошка, но ако предпочетеш друг, помисли за аксесоар за острите ревери.

Освен това, ако се засипеш с цвят и материи, един бежов блейзър ще уравновеси шизо-положението.



Черните и белите безръкавни блейзъри, а за феновете на Givenchy и черно-белите, са идеални за монохромно наслояване. Графичен тишърт, раздърпан пуловер и разпадащ се плетен елек върху скини джинси направо си плачат за един черен блейзър отгоре, за да стегне тази размандена комбинация до перфектния стрийстайл баланс.



Може да се носи като връхна дреха или като втори чифт ревери под друг блейзър. За по-смелите ще подхвърлим, че обърнат с гърба напред и пристегнат с колан, направо си го преобразяваш в шеметен топ с гол гръб.



Освен това с дълга рокля, със средна рокля, с къса рокля и препасан с колан като топ сам по себе си, блейзърът с голи ръце си е истинско съкровище в комбинациите. Затова зареди се с един-два и се приготви да ти станат най-добрите гардеробни приятели това лято, че и след него.
 

More Fashion