Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Сезонът на дипломните колекции започна! Бакалаври от НБУ дадоха старт с 18 уникални колекции

Fashion in Motion е проект, на който беше вдъхнат живот в четвъртък привечер в театралната зала на Нов Български Университет.

All fashion преди 12 години

Fashion in Motion е проект, на който беше представен в четвъртък привечер в театралната зала на Нов Български Университет.

Осемнадесет дипломни колекции от по шест модела бяха изработени специално от завършващите бакалаври със специалност мода, под общата идея на модата, която не е просто съществуваща в пространството, а тази, на която може да бъде вдъхнат живот - чрез танц, музика или пърформанс.

Казано честно, обаче, идеята за точно този вид авторска мода видяхме само една част от колекциите, които спокойно можем да наречем брилянтни (Валя Стоянова, Аргир Коватлиев, Веселина Минчева и др.).

В други просто открихме стари идеи, прекроени с нови платове или просто идеи на големи дизайнери, които някак не се получават на родна земя (шахматната дъска от пролет 2005 на Mcqueen, перуките, прекроени в дрехи, на Margiela и т.н.), които ни накараха за пореден път да се замислим за състоянието на родната мода.

Но в крайна сметка младите таланти са за да се подкрепят и ние стоим твърдо зад тях и идеите им. И ще се радваме по-често да виждаме толкова добре организирани модни събития, които касаят най-младите попълнения на родната модна сцена, защото от това винаги излиза нещо положително.

Следващата спирка в дипломния сезон е в понеделник, 6ти юни от 20:00 часа, когато бакалаврите от НХА ще покажат дипломните си колекции във Венния клуб в София.

More All fashion