Следва

Ралф Лорън сменя спортните униформи на Уимбълдън

Препоръчано от ViewSofia: 10 романтични летни дестинации. Част II

Музика, фестивали, секс, пясък в обувките, аромат на мента, пъпеш и анасон, нощни флиртове и ваканционна...

All About Life преди 12 години

Музика, фестивали, секс, пясък в обувките, аромат на мента, пъпеш и анасон, нощни флиртове и ваканционна еуфория. Това е лятото. Всичко останало е просто аксесоар. Дори и гардеробът ти.

Може би вече планираш къде да отидеш или просто си решил да се оставиш на случайния повик на сърцето, но ако все още чакаш хубави предложения, ние идваме на помощ с най-добрите, препоръчани от нас, изпробвани лично дестинации.

С цяла поредица с топ места, разделени тематично, ще ти напомняме през целия юни, че е време да погледнеш отвъд монитора на компютъра ти и да помечтаеш за малко пътешествия:

Започваме с най-романтичните места, които обаче разделихме на две. Първата ти представихме миналата седмица, ето кои са следващите 5 предложения. От нас съветите, от теб цялата организация.

Действай:

Акапулко, Мексико



Защо: Курортен град, разположен по крайбрежието на Тихия океан, на 300 км разстояние от столицата Мексико сити. Още от 1950 година до днес Акапулко е курорт, в който бягат за отдих всички холивудски двойки, а вече и не само те.

Препоръчваме ти да посетиш: Градът предлага много възможности на ресторанти с традиционна мексиканска кухня, класни барове с текила и маргарита, местни обичаи, гмуркане, богат нощен и дневен живот, музеи и красиви и диви природни атракции.

Къде да отседнеш: Препоръчваме ти да си търсиш хотел или хостел в южната част на острова (Punta Diamante, Puerto Marqués), за да избегнеш по-малко опасните и по- бедни райони.

Какво да правиш:  Ако градът ще ти липсва, това е мястото, което ще запълни празнотата.

Просто Рио, Бразилия



Защо: Защото сме на вълна Централна Америка и ще се пренесем лесно е Южна, където е мечтата - Рио де Жанейро. Да, може би е най-романтичният град в южното полукълбо, а да го посетиш с мъж или да го посветиш на флиртове с изпечени на слънцето туристи означава достигане на пълното щастие!

Какво ще видиш: Романтиката там е навсякъде, разходките по Копакабана, страхотното съчетание на модерни сгради сред дива природа, карнавали, събития, танци и море...

Освен това аквариумът, който е най-големият в Южна Америка и минава под океана, е незабравимо изживяване, което не може да се пропусне.

Историята на града може да се проследи в Националния музей по приложни изкуства, и Националния Исторически Музей. Ако с половинката ти искате вълнуващ меден месец- по-подходящо място от Рио едва ли ще намерите!

Какво да правиш: Секс, коктейли, мръсни танци или хубав бразилски загар – всичко!

Тадж Махал, Агра, Индия - На изток в Рая



Защо: За влюбените това място освен, че е екзотично, презарежда с още повече любов и романтика.

Кога: До този символ на вечна любов е най-подходящ за посещение след септември месец, поради тежкия летен климат.

Къде да отседнеш: Най-близкото и приятно местенце за отсядане е градчето Taj Ganji или още известен като Mumtazabad.

От него може да се отиде с кола под наем или автобус, който директно спира в близост до мавзолея.

Тадж Махал е отворен за посещение през делничните дни от 6 сутринта до 7 вечерта, с изключение на петък от 2 до 4, когато се извършва молитва.

През месеца на Рамадан (който обичайно стартира средата на август) също е затворен през целия период. Нощни визити се допускат само по време на пълнолуние. Има определени ограничения за личните вещи, с които може да се влиза. Позволените са фотоапарат, дамски принадлежности, вода в прозрачни бутилки и мобилни телефони.

Монако



Защо: За да избягаш от клишираните романтични дестинации. Само с разходки може да се обиколи това очарователно кралство, най-приятно през стария град, който с най-симпатичните малки улички в Европа. За вечерта е най-подходяща романтична разходка по брега и плажа.

Какво да посетиш:
Екзотичната градина е най-впечатляващото място на Монако и там ще намериш всякакви екзотични видове растения.

Какво да правиш: Монако е най-романтичното място на Ривиерата и си заслужава за любовни разходки.

Под небето на Тоскана



Защо: Не знаем защо, но най-романтичното място с най-любовната атмосфера в света за нас си остава Тоскана.

Къде точно: Дори да не си роматик по душа се влюбваш в атмосферата, природата и спокойствието. За най-сантименталните е местенце наречено Lucignano.

Там попадате в тесни улички със средновековни сгради, а централно се намира Museo Comunale di Lucignano. Това е най-ключовата забележителност, защото в него се намира специалното „Златно дърво”. Отнело е 120 години да се направи това дърво, но хората вярват от край време, че изпълнява любовни желания. Хиляди са се вричали в любов пред него и пожелавали магията на щастието да ги сполети. Това е най- забележителната атракция на Италия и не е посещавана от много туристи, което й вдъхва още по-голямо очарование!

Какво да правиш: Внимание, това е място за много влюбени. Ако си ЗА идеята птички, пчелички и само двама ви в стара, тиха, истинска и безумно красива Италия - това е вашето място. Далеч от лицето на Земята.

Ако имаш нужда нови идеи, чети ни другата седмица с топ 10 места у нас, които си струва да посетиш през лятната отпуска.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.