Следва

Моята формула за финес и настроение - Ивелин

Editors' choice: Най-дългият ми ден

Днес е най-дългият ден в годината. Толкова дълъг, че няма край, толкова слънчев, че нямаш време да се...

All About Life преди 12 години

Днес е най-дългият ден в годината. Толкова дълъг, че няма край, толкова слънчев, че нямаш време да се намръщиш. Слънцето влиза в знака Рак и бележи „най-високата“ точка. Изгрява в 5,49 ч., и ще залезе чак в 21,08 ч. – 15 часа и 19 минути ден. Време, през което спокойно би могъл да се разходиш в Париж и да успееш да се прибереш обратно. Ако беше почивен ден, може би точно това щяхме да направим.

И все пак ние няма да пропуснем да го отбележим. Макар и в последните му няколко часа. Без да си спестяваме нито минутка от работното време.

Как, с кого и къде бихме прекарали най-дългия ден ние, споделяме с теб, малко преди той да си отиде, за да се опитаме да го превърнем в необикновен, какъвто всъщност е, защото е единствен, а дните след него започват да намаляват.

Мария


Точно днес бих прекарала най-дългия ден лежейки на диван на терасата на лятна вила край Рио де Женейро с Рей Чарлс. А докато той пее, аз ще пия домашна лимонада и ще хапвам диня и сиренце с най-мил на мен човек.

Вчера щях да заявя Фарел Уилямс. У тях. Само двамата.

Елена



В най-дългия ден ще правя само дълги неща.
По-дълго от обикновено ще се радвам на това, че работя най-хубавата работа на света, т.е. ще си тръгна последна.
После ще стоя дълго навън по залез и ще гледам красотата на най-бавния ден, който с право няма да иска да си тръгне.
След това ще целувам дълго децата си и ще ги питам какво искат за вечеря. Като ще им обясня, че може да е дълго за приготвяне, защото 21-ви юни е най-дългият ден. И когато кажат ... пица, ще им приготвя най-дългата пица в света с най-дългите ивици стърган кашкавал отгоре.
После ще говоря дълго с всички, които обичам и пак ще им казвам, че ги обичам, и пак, и не само защото още ще е светло, а защото е истина.
После ще изпия най-дългия коктейл за годината.
После ще правя най-дългата любов в годината.
И после дълго ще гледам да не се натъжавам, че от утре дните се скъсяват. С малко, мъничко...

Гергана



Искам да съм навън, да бъде светло, да пия кафе и да ми се струва, че е събота сутрин. Да съм свършила много полезни неща, да си купя подарък, да ям сладолед на някоя пейка, да се целувам на нея, да пия вино в хубава градина, да се прибера у дома, да направя късна вечеря със зелена салата и синьо сирене. Да ме изненадат с домашно кино с хрупкав царевичен чипс. Да си легна, когато е най-тъмно, а на другия ден да се събудя такава, каквато съм била вчера – неуморима и щастлива.

Нели



В най-дългия ден си представям синьо небе – точно като днешното – бездънно. Тишина, която никой не осквернява. Ледено бяло вино с ябълки и мента и мисли, които не бързат за никъде.

Ще добавя нежен бриз, някъде там – на брега на морето, самотното или в тъмнозелена гора, преди залеза.

И там ще пусна мечтите си да летят и ще измислям нови, най-различни, всъщност каквито си поискам. Небивалици, невъзможности всякакви ще допусна да ме отнесат от реалността на невъзможното бързане… И няма да обещавам на никого. Нищо! Просто ще бъда себе си. За ден. За едни дълъг ден. Най-дългият в годината.
Искам го само за себе си. Непреклонно, настоятелно, егоистично. Мой си е. Заслужила съм го.

А  утре? От утре ще бъда пак познатата, обичайната, очакваната, предвидимата, скучната… И така до след година, когато… поне за ден ще бъда пак себе си.

Антония



Просто искам да бъде уникален като всеки друг мой ден. Затова ги обожавам всичките. Но на най-дългия от тях ще му се наслаждавам от балкона на апартамента си. Ще му се отдам напълно в правене на нищо. Ей така, просто ще стоя на балкона и ще му се любувам, докато слънцете не се скрие. Ще си направя кафе, после второ, а накрая ще мога да кажа, че съм имала удивителния шанс да прекарам един ден в правене на нищо.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.