Следва

Седмичен хороскоп - 4 - 10 юли

Кожа прелестно сияйна, постижима с пет храни

Когато слънцето пече, лесно се изкушаваме да се изложим на лъчите му, за да придобием хубав цвят и здрав вид....

Life преди 12 години

Когато слънцето пече, лесно се изкушаваме да се изложим на лъчите му, за да придобием хубав цвят и здрав вид.

Вече знаем, че това не е твърде разумно, предвид риска от рак и пигментни петна, дори съвестно да нанасяме слънцезащита.

Предлагаме ти по-полезен начин да направите тена си блестящ. Ако консумираме достатъчно количество от следните продукти, ще увеличим ефективността на козметиката, която ползваме.

1. Дребни червени плодове. Череши, ягоди, малини, боровинки: всички те спомагат синтеза на колаген, който прави кожата ни гладка и плътна. Да не говорим колко богати са на антиоксидантни, предпазващи ни от вредните влияния на околната среда.

2. Моркови. Бета-каротинът, който съдържат, спомага синтеза на витамин А, изключително важен за състоянието на кожата ни. Ако вечеряме салата от настъргани моркови, зехтин и ядки, още на сутринта ще се почувстваме сияйни.

3. Сладък картоф. Този продукт е все още се смята за екзотичен у нас, но истината е, че се намира и приготвя лесно, а и е много вкусен. Освен всичко това е богат на витамин С и Е, участващи в регенерацията на кожата и подсилващи целия ни организъм.

4. Кайсии и праскови. По тях познаваме, че лятото е дошло. Сочни, сладки и много полезни (както очевидно всичко оранжево), ако консумираме по няколко плода на ден ще си осигурим множество витамини, антиоксиданти и фибри.

5. Гъби. Много богати на витамин D, гъбите се славят и с високата си способност да се борят с инфекциите, което ги прави препоръчителни при проблеми с кожата.
 

More from View Sofia

More Life