Следва

We love: двойка за пример - Оливия Палермо и очароватeлният й приятел

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Nothern Women in Chanel е селекция от зашеметяващи снимки на дизайни на Chanel, събрана в нова книга...

All fashion преди 12 години

Франка Созани не харесва мъжете в модата

Когато става въпрос на делене между мъже и жени в модата, главният редактор на италианския Vogue Франка Созани има конкретно мнение.

"Не харесвам мъжете в модата. Не ми харесва, когато мъж се облича като фешъниста. Не мисля, че това изобщо е секси. Жените от друга страна са изключително атрактивни. Една жена винаги може да те накара да мечтаеш." Има мъже и марки в модата обаче, които Франка одобрява като дрехите на Prada, например, както и актьорът Колин Фърт, и продуцентът Теранс Малик: "Тези хора изграждат културата на нашата епоха," казва още тя.

Споделяме мнението на Франка почти изцяло. И ние се изморихме от образи като Браян Бой, от мъже с прекалено къси шорти и т.н.

Northern Women in Chanel



Nothern Women in Chanel
е селекция от зашеметяващи снимки на дизайни на Chanel, събрана в нова книга. Дрехите са носени от скандинавски и балтийски модели като Кармен Кас, Терез Андерсон и Джинта Лапина.

Книгата вече е достъпна в онлайн магазина Farago Publishing и е колабoрация между фотографа Петер Фараго и съпругата му, стилиста Ингела Клеменц-Фараго. Томът от 384 страни съдържа 45 красиви фотографии, заснети в цял свят, но предимно в Швеция, където се е установила двойката и е отнел година и половина усилена работа.



На корицата е музата на Карл Лагерфелд, Фрея Беха Ериксен, а всички събрани средства от продажбите на 2112-те лимитирани копия ще отидат в благотворителни организации, предимно в балтийските страни.



Цената на албума е 155 евро.

Бившият дизайнер на Valentino Alessandra Facchinetti с нова линия



След почти тригодишно отсъствие от модните медии (освен един малък слух, че тя ще работи с Том Форд по дамската му линия), името на Alessandra Facchinetti отново изплува. Този път бившият дизайнер на Valentino свързваме с нова линия облекла.

Оказа се, че тя е подписала договор с Pietro Negrа, основателят на Pinko, за самостоятелна линия, наречена Uniqueness. Модната линия ще дебютира на седмицата на модата в Париж през октомври и вероятно ще ни зарадва с разумни цени.

Зашеметящата Кейт Мос на корицата на Vogue Великобритания



Наскоро омъжилата се Кейт Мос ще блесне на кориците на Vogue Великобритания през август. Авторът на снимките за списанието е не кой да е, а сватбеният фотограф на модела Марио Тестино.

Кейт носи прасковена рокля с бродерии на Miu Miu във визия в стила на 40-те с ярко червени устни и леко начупена и прибрана коса. Освен всичко друго корицата е и умен ход на британското издание на библията, при положение, че правата за снимките от сватбата на Кейт бяха дадени на американския Vogue и ще се появят чак в септемврийския му брой.

Виктория Бекъм подготвя по-евтина линия



Подготвяйки се да роди четвъртото си дете (първата си дъщеря), Виктория Бекъм заяви, че планира пускането на по-евтина линия облекла. Очаква се цените на роклите от Victoria by Victoria Beckham да възлизат между $550 и $900. Не можем да ги определим като евтини, но имайки предвид, че в момента цената на една нейна рокля в Net-a-porter е около $1500, определено са по-ниски.

Колекцията се очертава като доста по-момичешка, от това което сме виждали до сега, като самата Виктория заяви, че не би направила нищо, което не би облякла, за което получава адмирациите ни. Все пак звездите, които слагат името си под всякакви продукти, представят предимно себе си, а Виктория прекрасно определи стила си във времето.

More All fashion