Следва

Бунтарска елегантност в черно надделя на конкурса за млади дизайнери „Start Your Fashion Business“ в Берлин

Да или не на бижута от коса?

Кери Хоуел е току що дипломирала се студентка със степен по дизайн на бижута, а дипломният й проект е серия от пет колиета, направени от човешка коса...

All fashion преди 12 години

Кери Хоуел е току що дипломирала се студентка със степен по дизайн на бижута, а дипломният й проект е серия от пет колиета, направени от човешка коса.

Бижутата от коса не са честа гледка, а огърлиците, които прави Кери са прекрасно изработени и въпреки това ни полазиха тръпки, когато разбрахме състава им.

Колекцията е наречена Attraction/Aversion (Привличане/Отвращение) и изследва как хората се чувстват спрямо тези привидно противоположни емоционални реакции едновременно. Младият дизайнер толкова добре се справя със задачата, че получава награда от Музея за Вътрешен Дизайн и Архитектура. Колиета са вдъхновени от десен на тапети, който Кери е видяла в музея.

Косата, която тя използва е нейната собствена. Идеята й идва от факта, че докато полагаме огромни грижи и боготворим косата си, когато тя вече не е част от нас или е нечия чужда, тя се превръща в нещо наистина отвратително.

Идеята е повече от необичайна и със сигурност предизвиква внимание, бижутата са красиви и напомнят дантела, но това никак не променя факта, че са от човешка коса.
 

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.