Следва

Къса, с тънки презрамки и 100% от памук

Как да носим нестандартните цветове през лятото: Турско или още кралско синьо

По темата за шантавите, или по-точно нестандартните цветове, продължаваме с един гениален нюанс на синьото...

Fashion преди 12 години

По темата за шантавите, или по-точно нестандартните цветове, продължаваме с един гениален нюанс на синьото, който за разлика от горчицата отива на всеки тен и цвят на настроението.

Независимо от тенденциите този сезон, силни и яростни, турско синьото, още кралско, е винаги актуално. Но всъщност, сега то и всички ярки багри са доста употребявани в модата, съответно лесно откриваеми, така че нямаме никакво извинение да не носим този благодатен цвят.

Не е за пренебрегване и фактът, че той отива на всяка от нас и има свойството да придава на кожата здрав и свеж вид. Та, с какво можем да го комбинираме е въпросът? Отговорът е: с почти всичко. Е, да трудно е да си го представим с друг цвят освен с бяло и черно, но вариантите му за съчетаване са неизчерпаеми.

Както вече казахме класиката повелява с черно, телесните тонове и бяло също, но с дързък цвят като ярко червено или ярко жълто например се получава чуден летен меланж стига да запазим линията на тоалета си семпла.

Що се отнася до аксесоарите, ако те са в естествен нюанс на необработена кожа, няма да сбъркаме. Цветните и ярки аксесоари също биха стояли добре на дълбокия син цвят, но нека ги сведем до абсолютния минимум. Истинска красота е съчетаването на рокля в турско синьо с обувки в лилаво или в червената гама. Сребро, злато – също чудесни като малки акценти в турско синия ти аутфит.


Gucci пролет-лято 2011, Prada пролет-лято 2011

В пролетната колекция на Gucci, видяхме цвета на кралете в комбинации дори със зелено, но ако слагаме такива нетипични за съчетаване цветове, трябва всичко да е много добре премислено. При моделите на Gucci фрапантната комбинация между двата цвята е туширана умно с кожен колан в злато, но все пак да не следваме сляпо тази визия, защото бихме могла да не получим желания ефект.

Вече знаем колко голям тренд са и синият грим и маникюр, така че ето ни и перфектния завършек на турско синият ни тоалет.

Ето и още чудесни примери как да носим този нестандартен цвят, които световният стрийт стайл ни дава:



- Стига да имаме три различни по сила нюанса на яркосиньото, нищо не  пречи да ги съчетаем по този начин. Черната чанта внася необходимия баланс.



- Цветът на леката плисирана пола, която е толкова актуална в момента, изпъква още по-добре на фона на обикновена бяла тениска. Nude обувките са перфектен завършек, но виждаме, че и аксесоар с леопардов принт стои съвсем подходящо.



- Червена коса и яркосин блейзър... Така няма как да останем незабелязани. Ако сме блондинка или брюнетка, ефектното бижу върши същата работа. Когато носим толкова силен цвят, самият аутфит трябва да бъде максимално семпъл. Така изглеждаме адекватно дори в офиса.
 

More Fashion