Следва

Идеалните бикини. Ако знаеш как изглеждат, напиши ни. Подаръкът е чифт великолепни бански Palmers

In the mood for Chanel. Chanel Haute Couture 2011/2012 в красиви детайли

Мястото е Париж, а музата - Шанел. Времето на Haute Couture колекциите за следващия сезон свърши, но това не...

All fashion преди 12 години

Мястото е Париж, а музата - Шанел. Времето на Haute Couture колекциите за следващия сезон свърши, но това не означава, че не ни интересува какво се крие зад великолепните модели, изработени с хиляди часа ръчен труд и подготовка, милиони за декори и висококачествени материали.

Колекцията Haute Couture есен-зима 2012 вечният поклонник на Коко Шанел Карл Лагерфелд създава в чест на самата Мадмоазел, за да отпразнува раждането на костюма през 20-те години на миналия век. Произведението на Коко Шанел променя смисъла на думата елегантност, мъжката кройка върху женското тяло е основата на определението френски шик.

Точно затова Лагерфелд изважда от архива на времето най-добрите творения на Шанел, интерпретира ги според времето и очакванията днес и прави поредния си шедьовър висша мода.

Почитта към костюма е очевидна, класическият туид се появява във великолепни изтънчени версии, а двуредни палта от кашмир спират дъха ни. Сака, разкроени силно от талията, дълги поли и рокли в изумителни кройки, детайли като големи бляскави копчета и кожени кантове, материите като шифон, кашмир, коприна, дантела, пайети и тафта за вечерните рокли – всичко това си заслужава да се върнем назад седмици по-рано, когато на 5 юли на площад ВАНДОМ в Париж Лагерфелд прави впечатляващ трибют към жената и гениалния дизайнер Коко Шанел.



Цветовете са отново вечните и елегантни бяло, черно, фуксия, тъмносиньо, злато, а аксесоарите включват двуцветни ботуши от коприна, дантелени ръкавици, кожени и от тюл с малки камъни Swarovski. Туидените шапки пък са украсени с внушителни пера.

Музиката разбира се, основно е от репертоара на Игор Стравински. Силната връзка между Шанел и гениалния руски композитор влияе силно върху нейните творчески идеи.

Мястото или ПЛОЩАД ВАНДОМ и Шанел са свързани силно, когато мадмоазел живее в Риц. Точно затова сега там се намира бутикът за бижута Chanel. Много снимки илюстрират този период от живота й, когато площадът и парижаните са истинско нейно вдъхновение.

Гест листата включва обичайното силно френско присъствие, музи на Лагерфелд и жени, които днес наричаме модни икони.

Наслаждавай се>>
 

More All fashion